Det første spadetaket for Uppsala Business Parks nye og innovative laboratoriemiljøer – Research Hub - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
18.6.2021

Det første spadetaket for Uppsala Business Parks nye og innovative laboratoriemiljøer – Research Hub

Nå starter første etappe i utviklingen av Uppsala Business Park til en levende bydel for innovasjon og vekst. 18. juni ble det første spadetaket tatt for Research Hub, et nytt og avansert laboratoriehus som er designet C.F. Møller Architects for Klövern.
Vendela Martinac C.F. Møller Architects - Det første spadetaket for Uppsala Business Parks nye og innovative laboratoriemiljøer – Research Hub - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mårten Lindquist
Vendela Martinac, C.F. Møller Architects & Per Nilsson, Klövern - Det første spadetaket for Uppsala Business Parks nye og innovative laboratoriemiljøer – Research Hub - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mårten Lindquist

Research Hub er et konsept for laboratorielokaler som er rettet mot små og mellomstore forskningsselskaper. Konseptet er svært fleksibelt både når det gjelder størrelse og funksjon, og det kan raskt tilpasses spesifikke behov. Målet er fleksible løsninger der selskaper kan vokse med Research Hub og fokusere på kjernevirksomheten sin. Når behovene endres, skal det være enkelt å bytte til både større og mindre lokaler samt til lokaler med andre funksjoner.

 «Vi er glade over å kunne være en del av denne dagen, og vi gleder oss til det videre samarbeidet med Klövern for å realisere et fleksibelt laboratorium som kan danne grunnlaget for fremtidige laboratoriehus i parken», sier Vendela Martinac, assosiert partner hos på C.F. Møller Architects.

 

Uppsala Business Park skal tilby alt fra individuelle rom til store lokaler med kontor og laboratorium på 3500 kvadratmeter. Totalt skapes det 350 000 nye kvadratmeter i området. I tillegg til et unikt laboratoriemiljø får man også tilgang til tjenestetilbudet som finnes i Uppsala Business Park, for eksempel resepsjon, konferansefasiliteter, restauranter samt UBP Community (Uppsala Business Park Community).

 

«Med dagens spadetak tar Uppsala Business Park sitt første skritt fra å være en vellykket forretningspark til å bli en levende og tilgjengelig bydel for innovasjon og vekst. Vi hos Klövern er glade og forventningsfulle over å kunne bidra til utviklingen av et av Europas viktigste life science-nav”, sier Peeter Kinnunen, fungerende direktør, Klövern.

 

Uppsala Business Park
Uppsala Business Park i Fyrislund er et storskala byutviklingsprosjekt for innovasjon og vekst med mål om å tiltrekke selskaper og talenter til regionen, både nasjonalt og internasjonalt. Den nye bydelen dekker et område med diameter på én kilometer, og den skal bestå av kontorer, laboratoriemiljøer, produksjonslokaler, forskjellige typer service, handel, restauranter, kurslokaler, hoteller samt et stort treningsanlegg. Når bydelen står ferdig, skaper den forutsetninger for 15 000 arbeidsplasser, 1500 studenter og 3 millioner besøkende hvert år. Totalt skapes det 350 000 nye kvadratmeter i området.

 

C.F. Møller Architects er et av verdens ledende arkitektkontorer innen helse- og laboratoriehus og har fått flere utmerkelser for dette arbeidet. Kontoret er blant annet kjent for Biomedicum i Stockholm, Maersk Tower i København og Darwin Centre i London, og for tiden arbeides det med en rekke helseprosjekter i blant annet Sverige, Tyskland, Danmark og Finland.

 

Om Klövern
Klövern er et eiendomsselskap som med nærhet og engasjement tilbyr attraktive lokaler i vekstregioner. Klövern er notert på Nasdaq Stockholm.

 

Klövern

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter