Ny design av hållplatser i Nordjylland

Ny design av hållplatser i Nordjylland - C.F. Møller

22.1.2016 | C.F. Møller Design har i samarbete med Nordjyllands Trafikselskab tagit fram en ny design på utrustningen vid busshållplatserna i Region Nordjylland. Nu har de första enheterna levererats till olika kommuner i Nordjylland, och många fler kommer att följa de kommande månaderna och åren.

 

C.F. Møller och Nordjyllands Trafikselskab (NT) gör nu en insats för att förstärka kollektivtrafiken gentemot både befintliga och potentiella kunder. Därför har de båda parterna nu tagit fram en ny design för busshållplatserna i Nordjylland.

– Hållplatserna spelar en viktig roll i den totala reseupplevelsen. För oss har det därför varit helt avgörande att vi kunde utveckla ett koncept för hållplatserna i en modern, karakteristisk design som håller över tid, och som samtidigt ökar komforten för Nordjyllands Trafikselskabs många kunder, förklarar Jon Brøcker, avdelningschef för C.F. Møller Design.

Tidigare har Region Nordjylland präglats av att varje kommun, under årens lopp, har valt olika lösningar. Med följden att hållplatserna skiljer sig mycket åt vad gäller design, komfort och utrustning. Därför ställde sig de nordjylländska kommunerna bakom NT:s önskemål om ett enhetligt uttryck för framtidens hållplatser. En gemensam ansökan till Trafikstyrelsen, den danska motsvarigheten till Trafikverket, om uppgradering av hållplatser för ca 22 miljoner danska kronor, har banat väg för den nya, gemensamma designen.

Öppen designprocess
Uppdraget inleddes med att man tog fram ett designbrief som satte ramarna för designuppdraget med de mål som Nordjyllands Trafikselskab hade för funktion, design, komfort och varumärkesbyggande. I samarbete med en arbetsgrupp bestående av representanter från de nordjylländska kommunerna har C.F. Møller Design därefter vidareutvecklat designen och kraven för de enskilda utrustningsgrupperna i en öppen process.

– Det var en riktigt bra process, där olika möjligheter har testats och där kommunernas erfarenheter togs med i produkterna, så att vi i dag har en lösning som uppfyller kraven på design, komfort och funktionalitet, säger Ole Schleemann, biträdande direktör på NT.

Samarbete med leverantören
Designfasen mynnade ut i en designmanual med tillhörande arbetsbeskrivningar som fastställde grundprinciperna för designen och utgjorde underlag för ett EU-anbud. Formen gav de anbudslämnande leverantörerna möjlighet att bidra med erfarenhet och kunskap, vilket har gjort att man totalt har uppnått den bästa lösningen till det bästa priset. VEKSØ A/S vann anbudet och de olika produkterna har färdigutvecklats på kort tid genom ett samarbete:

– Vi är mycket nöjda med processen och med den slutprodukt vi har i dag. C.F. Møller har tillgodosett de krav och önskemål som vi hade när det gäller designen, och de har samtidigt utmanat oss med diverse förslag och lösningar. Det gör att vi dag har en produktserie som vi är mycket stolta över, säger Ole Schleemann.

– Kommunerna i Nordjylland är mycket positiva till designen och de olika produkterna. Styrkan med produkterna är att de är mycket flexibla och kan anpassas efter olika situationer, samtidigt som man bevarar helhetsintrycket. Det är något som har varit mycket viktigt för oss, understryker han.

I serien ingår produkter som vindskydd i flera varianter och storlekar, stativ och skyltar, sitt- och ståbänkar, cykelparkering och papperskorgar. C.F. Møller Design har agerat rådgivare till NT genom hela processen, från framtagning av de inledande skisserna och användarprocess till det godkända konceptet, designmanualen, sortiment och produktutveckling.

Nyheter

Prenumera på nyhetsbrev

Shortlisted for Blueprint Awards 2019

16.9.2019 | The Assembly Hall in Copenhagen is shortlisted for a Blueprint Award 2019 in the category ‘Best Building Re-Use Project’. The shortlisted projects are projects that sustainably rethink, revitalise and repurpose buildings for new uses.

Awarded for Artwork

30.8.2019 | C.F. Møller Architects win a CODAaward 2019 for best site-specific artwork in the category Healthcare with Biomedicum in Stockholm.

Ny nordisk designserie

27.8.2019 | C.F. Møller Architects designers lanserar i samarbete med Randi en ny nordiskt baserad, elegant och funktionell serie tillbehör för badrum.

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

Hjärtat i Ikast erhåller utmärkelsen ICONIC Award

9.8.2019 | «Hjertet» i Ikast kombinerer undervisning, aktiviteter, samhold, trening og rekreasjon på nye måter, og for dette har prosjektet blitt tildelt Iconic Award 2019: Innovative Architecture (innovativ arkitektur).

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Utvecklar nytt kontorsområde i Uppsala

1.7.2019 | Atrium Ljungberg utvecklar i samarbejde med C.F. Møller Architects nytt kontorsområde i Gränbystaden, Uppsala, genom förnyad markanvisning.

”Hjärtat” i Ikast tar hem internationell utmärkels

1.7.2019 | ”Hjärtat” (Hjertet) i Ikast, som utformats av C.F. Møller Architects, har utsetts till vinnare av den mycket prestigefyllda utmärkelsen International Architecture Award 2019 av muséet Chicago Athenaeum, arkitektur- och designmuseum och European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies (Europeiskt centrum för konstnärlig arkitektur och urbana studier).

C.F. Møller Architects öppnar kontor i Berlin

26.6.2019 | Den 1 juli öppnar C.F. Møller Architects dörrarna till det nya kontoret i centrala Berlin. Detta sker mot bakgrund av en allt större uppdragsvolym till följd av en fokuserad satsning på den tyska marknaden under de senaste åren.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

C.F. Møller Architects presenterar ett förslag på en ny vision för Garden City

16.5.2019 | C.F. Møller Architects har gått vidare till andra omgången i den internationella idétävlingen om en översiktsplan på 45 hektar, baserat på en ny vision för principerna bakom Garden City rörelsen. Studion presenterar nu det nyligen inskickade förslaget.

Central Station: En ny serie övergångsmöbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lanserar i samarbete med C.F. Møller Design, en helt ny serie av paus- och övergångsmöbler under namnet Central Station. De nya möblerna kommer att bidra till att ytorna i ett kontor, en lärandemiljö, ett hotell eller en restaurang hänger ihop på bästa möjliga sätt.

Läkande arkitektur i Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects ligger bakom förslaget till den nya psykiatriska kliniken i Finland, som baseras på gedigen internationell erfarenhet inom sjukvård, samt på konceptet ”helande arkitektur”, som även kallas evidensbaserad design (EBD).

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris för banbrytande lösningar

2.4.2019 | C.F. Møller Design och Normbau vinner ”Design Plus powered by ISH 2019” för sitt nya modulära sittsystem.

Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | På torsdagskvällen avslöjades det att Biomedicum, som ritats av C.F. Møller Architects, vinner Årets Bygge 2019. Byggnaden är ett kraftpaket för modern forskning för Karolinska Institutet i Stockholm, med Akademiska Hus som byggherre och Skanska som entreprenör.

C.F. Møller Architects vinner MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects tilldelas ett MIPIM Award samt ett hedervärt omnämnande för två projekt i England vid årets MIPIM Awards i Cannes.

Världens första promenadvänliga anslutning

12.3.2019 | C.F. Møller Architects presenterar en masterplan som skapar världens första 100 % promenadvänliga anslutning mellan en internationell flygplats, natur och urbana stadsfunktioner.

Reviderade planer för nytt opera- och kulturhus

5.3.2019 | De nya planerna visar upp ett förstärkt koncept som förbättrar samarbetet mellan fyra kulturleverantörer och bidrar till revitaliseringen av Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.

Sveriges högsta trähus

26.2.2019 | C.F. Møller Architects står bakom Sveriges högsta massivträhus som nu tar emot sina första hyresgäster. Huset är byggt med stomme av trä och står som ett landmärke för den nya stadsdelen Kajstaden och en hållbar framtid.

C.F. Møller Architects får ett nytt skoluppdrag

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fått i uppdrag att rita Haninge kommuns nya landmärke Vega skola och aktivitetshus. Dessutom ingår i uppdraget att rita tio nya förskolor utifrån en typförskola.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.
Visa mer