Ny partner och CEO på C.F. Møller Architects

Ny partner och CEO på C.F. Møller Architects - C.F. Møller. Photo: Mew

14.1.2019 | C.F. Møllers nuvarande vice vd, advokat Lone Bendorff, blir partner och utses samtidigt till ny CEO för C.F. Møller Architects.

 

Företagets nuvarande CEO, arkitekten och partnern Klaus Toustrup, har de senaste fem åren parallellt med utvecklingen av stora projekt haft rollen som CEO. Detta i en tid då det fanns behov av att fokusera på C.F. Møllers affärsutveckling och en professionalisering av hela organisationen. Klaus Toustrup har nu bestämt sig för att tiden är inne för att lämna över stafettpinnen och på nytt fokusera på utveckling av arkitekturen genom kundrelationer och förvärv av nya projekt.

 

– Det är med stor glädje som vi nu kan presentera Lone Bendorff som partner och CEO för C.F. Møller Architects. Med Lone får vi en resurs med internationell utblick och en ledarskapserfarenhet som man sällan ser i arkitekturvärlden. Tillsammans med Lones både starka och sympatiska personlighet och förståelse för arkitektkåren och byggbranschen är det glädjande och naturligt att göra denna utnämning, säger styrelseordförande Klavs Hyttel.

 

Klaus Toustrup kommer att sitta kvar i C.F. Møllers ledning samtidigt som han överlämnar stafettpinnen som CEO till Lone Bendorff.

 

– Det är med glädje och trygghet som jag lämnar över stafettpinnen till Lone. Hon har länge varit en viktig del i vår ledningsgrupp och kan nu fullt ut fokusera på vidareutvecklingen av C.F. Møllers position och potential. Lones internationella erfarenhet från tiden på Vestas, och hennes känsla för att avkoda och förstärka C.F. Møllers unika kultur och värden gör Lone till en stark ledare och ett framåtblickande nav för hela C.F. Møller-koncernen i framtiden, säger Klaus Toustrup.

 

Lone Bendorff kom till C.F. Møller Architects 2015 från en roll som Senior Vice President Legal & Risk Management hos Vestas och tog plats i ledningen i augusti 2017 som vice vd, och hon uttrycker både stor glädje och ödmjukhet över utnämningen till CEO.

 

– Jag ser fram emot den nya rollen, och även om jag går in i den med viss vördnad och respekt känner jag samtidigt att jag är väl rustad för uppgiften. Jag har känt mig hemma hos C.F. Møller från dag ett, där nyckelord som trovärdighet, ansvar och en stor professionalism ger en stark bas och en viktig sammanhållning. Samtidigt har jag uppskattat att lära mig om såväl byggbranschen som människorna som arbetar i den de senaste tre åren. Arkitekter ingår i en lång rad formella och informella partnerskap vid förverkligandet av både små och stora projekt. Här måste man tänka in både mänskliga relationer och förståelse för alla parters intressen och ekonomiska förutsättningar, och jag känner mig verkligen hemma i just den skärningspunkten, som vi delar med resten av byggbranschen, säger Lone Bendorff.

 

Lone Bendorff är utbildad jurist vid Aarhus Universitet och Kings College, London. Innan hon började på C.F. Møller Architects och Vestas var hon jurist hos Gorrissen Federspiel från 1998 till 2005.

 

Ledningen består nu av CEO Lone Bendorff, styrelseordförande Klavs Hyttel, ekonomidirektör Birgit Møller och partnern Klaus Toustrup.

 

Gruppen av partners består av arkitekterna Klaus Toustrup, Klavs Hyttel, Michael Kruse, Julian Weyer, Mads Mandrup Hansen, Lone Wiggers, Mårten Leringe och Christian Dahle och jurist Lone Bendorff.

 

Det finns sju associerade partners, och det är arkitekterna Jonas Toft Lehmann, Rune Bjerno Nielsen, Lasse Vilstrup Palm, Ola Jonsson, Rolf Nielsen, Thue Borgen Hasløv och Franz C.A. Ødum.

 

Om C.F. Møller
C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor med mer än 90 år av prisvinnande projekt i Norden och övriga världen.

Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet baserad på erfarenhet, innovation och nordiska värden, vilket säkerställer hållbara och estetiska lösningar med bestående värden för kunder, användare och samhälle.

Idag har arkitektkontoret cirka 330 medarbetare. Vi har kontor i Aarhus, Köpenhamn, Aalborg, Oslo, Stockholm och London.

Nyheter

Prenumera på nyhetsbrev

Vinner ambitiöst stadsutvecklingsprojekt

3.10.2019 | En grön, hälsosam och mångsidig stad, där klimatlösningar öppnar stadens liv mot naturens lugn – Det är visionen i det vinnande förslaget till den utvecklingsplan som ska klimatanpassa Randers i framtiden, föra staden till vattnet och utveckla de attraktiva områdena mellan den medeltida stadskärnan, Gudenån och Randers Fjord till en unik och naturburen flodstad. Team C.F. Møller står bakom förslaget och har utsetts till vinnare av tävlingen Randers Kommun och Realdania.

I finalen för årets Klimatpris

27.9.2019 | Klimatutvecklingsprojektet ”Staden till vattnet” av C.F. Møller Architects i samarbete med Randers Kommun och Vattenmiljö Randers är i finalen för årets Klimatpris 2019, som delas ut av den danska branschtidningen Licitationen.

Belönad för Design och Medicinsk Arktiektur

25.9.2019 | C.F. Møller Architects tilldelas MasterPrize 2019 för bästa medicinarkitektur i kategorin arkitektonisk design för Biomedicum i Stockholm.

Shortlisted for Blueprint Awards 2019

16.9.2019 | The Assembly Hall in Copenhagen is shortlisted for a Blueprint Award 2019 in the category ‘Best Building Re-Use Project’. The shortlisted projects are projects that sustainably rethink, revitalise and repurpose buildings for new uses.

Awarded for Artwork

30.8.2019 | C.F. Møller Architects win a CODAaward 2019 for best site-specific artwork in the category Healthcare with Biomedicum in Stockholm.

Ny nordisk designserie

27.8.2019 | C.F. Møller Architects designers lanserar i samarbete med Randi en ny nordiskt baserad, elegant och funktionell serie tillbehör för badrum.

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

Hjärtat i Ikast erhåller utmärkelsen ICONIC Award

9.8.2019 | «Hjertet» i Ikast kombinerer undervisning, aktiviteter, samhold, trening og rekreasjon på nye måter, og for dette har prosjektet blitt tildelt Iconic Award 2019: Innovative Architecture (innovativ arkitektur).

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Utvecklar nytt kontorsområde i Uppsala

1.7.2019 | Atrium Ljungberg utvecklar i samarbejde med C.F. Møller Architects nytt kontorsområde i Gränbystaden, Uppsala, genom förnyad markanvisning.

”Hjärtat” i Ikast tar hem internationell utmärkels

1.7.2019 | ”Hjärtat” (Hjertet) i Ikast, som utformats av C.F. Møller Architects, har utsetts till vinnare av den mycket prestigefyllda utmärkelsen International Architecture Award 2019 av muséet Chicago Athenaeum, arkitektur- och designmuseum och European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies (Europeiskt centrum för konstnärlig arkitektur och urbana studier).

C.F. Møller Architects öppnar kontor i Berlin

26.6.2019 | Den 1 juli öppnar C.F. Møller Architects dörrarna till det nya kontoret i centrala Berlin. Detta sker mot bakgrund av en allt större uppdragsvolym till följd av en fokuserad satsning på den tyska marknaden under de senaste åren.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

C.F. Møller Architects presenterar ett förslag på en ny vision för Garden City

16.5.2019 | C.F. Møller Architects har gått vidare till andra omgången i den internationella idétävlingen om en översiktsplan på 45 hektar, baserat på en ny vision för principerna bakom Garden City rörelsen. Studion presenterar nu det nyligen inskickade förslaget.

Central Station: En ny serie övergångsmöbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lanserar i samarbete med C.F. Møller Design, en helt ny serie av paus- och övergångsmöbler under namnet Central Station. De nya möblerna kommer att bidra till att ytorna i ett kontor, en lärandemiljö, ett hotell eller en restaurang hänger ihop på bästa möjliga sätt.

Läkande arkitektur i Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects ligger bakom förslaget till den nya psykiatriska kliniken i Finland, som baseras på gedigen internationell erfarenhet inom sjukvård, samt på konceptet ”helande arkitektur”, som även kallas evidensbaserad design (EBD).

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris för banbrytande lösningar

2.4.2019 | C.F. Møller Design och Normbau vinner ”Design Plus powered by ISH 2019” för sitt nya modulära sittsystem.

Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | På torsdagskvällen avslöjades det att Biomedicum, som ritats av C.F. Møller Architects, vinner Årets Bygge 2019. Byggnaden är ett kraftpaket för modern forskning för Karolinska Institutet i Stockholm, med Akademiska Hus som byggherre och Skanska som entreprenör.

C.F. Møller Architects vinner MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects tilldelas ett MIPIM Award samt ett hedervärt omnämnande för två projekt i England vid årets MIPIM Awards i Cannes.

Världens första promenadvänliga anslutning

12.3.2019 | C.F. Møller Architects presenterar en masterplan som skapar världens första 100 % promenadvänliga anslutning mellan en internationell flygplats, natur och urbana stadsfunktioner.

Reviderade planer för nytt opera- och kulturhus

5.3.2019 | De nya planerna visar upp ett förstärkt koncept som förbättrar samarbetet mellan fyra kulturleverantörer och bidrar till revitaliseringen av Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.
Visa mer