Ny partner och CEO på C.F. Møller Architects

Ny partner och CEO på C.F. Møller Architects - C.F. Møller. Photo: Mew

14.1.2019 | C.F. Møllers nuvarande vice vd, advokat Lone Bendorff, blir partner och utses samtidigt till ny CEO för C.F. Møller Architects.

 

Företagets nuvarande CEO, arkitekten och partnern Klaus Toustrup, har de senaste fem åren parallellt med utvecklingen av stora projekt haft rollen som CEO. Detta i en tid då det fanns behov av att fokusera på C.F. Møllers affärsutveckling och en professionalisering av hela organisationen. Klaus Toustrup har nu bestämt sig för att tiden är inne för att lämna över stafettpinnen och på nytt fokusera på utveckling av arkitekturen genom kundrelationer och förvärv av nya projekt.

 

– Det är med stor glädje som vi nu kan presentera Lone Bendorff som partner och CEO för C.F. Møller Architects. Med Lone får vi en resurs med internationell utblick och en ledarskapserfarenhet som man sällan ser i arkitekturvärlden. Tillsammans med Lones både starka och sympatiska personlighet och förståelse för arkitektkåren och byggbranschen är det glädjande och naturligt att göra denna utnämning, säger styrelseordförande Klavs Hyttel.

 

Klaus Toustrup kommer att sitta kvar i C.F. Møllers ledning samtidigt som han överlämnar stafettpinnen som CEO till Lone Bendorff.

 

– Det är med glädje och trygghet som jag lämnar över stafettpinnen till Lone. Hon har länge varit en viktig del i vår ledningsgrupp och kan nu fullt ut fokusera på vidareutvecklingen av C.F. Møllers position och potential. Lones internationella erfarenhet från tiden på Vestas, och hennes känsla för att avkoda och förstärka C.F. Møllers unika kultur och värden gör Lone till en stark ledare och ett framåtblickande nav för hela C.F. Møller-koncernen i framtiden, säger Klaus Toustrup.

 

Lone Bendorff kom till C.F. Møller Architects 2015 från en roll som Senior Vice President Legal & Risk Management hos Vestas och tog plats i ledningen i augusti 2017 som vice vd, och hon uttrycker både stor glädje och ödmjukhet över utnämningen till CEO.

 

– Jag ser fram emot den nya rollen, och även om jag går in i den med viss vördnad och respekt känner jag samtidigt att jag är väl rustad för uppgiften. Jag har känt mig hemma hos C.F. Møller från dag ett, där nyckelord som trovärdighet, ansvar och en stor professionalism ger en stark bas och en viktig sammanhållning. Samtidigt har jag uppskattat att lära mig om såväl byggbranschen som människorna som arbetar i den de senaste tre åren. Arkitekter ingår i en lång rad formella och informella partnerskap vid förverkligandet av både små och stora projekt. Här måste man tänka in både mänskliga relationer och förståelse för alla parters intressen och ekonomiska förutsättningar, och jag känner mig verkligen hemma i just den skärningspunkten, som vi delar med resten av byggbranschen, säger Lone Bendorff.

 

Lone Bendorff är utbildad jurist vid Aarhus Universitet och Kings College, London. Innan hon började på C.F. Møller Architects och Vestas var hon jurist hos Gorrissen Federspiel från 1998 till 2005.

 

Ledningen består nu av CEO Lone Bendorff, styrelseordförande Klavs Hyttel, ekonomidirektör Birgit Møller och partnern Klaus Toustrup.

 

Gruppen av partners består av arkitekterna Klaus Toustrup, Klavs Hyttel, Michael Kruse, Julian Weyer, Mads Mandrup Hansen, Lone Wiggers, Mårten Leringe och Christian Dahle och jurist Lone Bendorff.

 

Det finns sju associerade partners, och det är arkitekterna Jonas Toft Lehmann, Rune Bjerno Nielsen, Lasse Vilstrup Palm, Ola Jonsson, Rolf Nielsen, Thue Borgen Hasløv och Franz C.A. Ødum.

 

Om C.F. Møller
C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor med mer än 90 år av prisvinnande projekt i Norden och övriga världen.

Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet baserad på erfarenhet, innovation och nordiska värden, vilket säkerställer hållbara och estetiska lösningar med bestående värden för kunder, användare och samhälle.

Idag har arkitektkontoret cirka 330 medarbetare. Vi har kontor i Aarhus, Köpenhamn, Aalborg, Oslo, Stockholm och London.

Nyheter

Prenumera på nyhetsbrev

C.F. Møller Architects får ett nytt skoluppdrag

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fått i uppdrag att rita Haninge kommuns nya landmärke Vega skola och aktivitetshus. Dessutom ingår i uppdraget att rita tio nya förskolor utifrån en typförskola.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.

Ny partner och CEO på C.F. Møller Architects

14.1.2019 | C.F. Møllers nuvarande vice vd, advokat Lone Bendorff, blir partner och utses samtidigt till ny CEO för C.F. Møller Architects.

Vinner tävling i Belgien

7.1.2019 | Tillsammans med BRUT vinner C.F Møller Architects upphandlingen om ett ambitiöst stadsutvecklingsprojekt i Oostende, Belgien.

C.F. Møller Architects utser ny associerad partner

17.12.2018 | Jonas Toft Lehmann har utsetts till ny associerad partner hos C.F. Møller Architects från och med den 1 januari.

Bryggeriområde förvandlat till bostadsområde

4.12.2018 | C.F. Møller Architects omvandlar gammalt danskt bryggeriområde till ett nytt levande bostadsområde i Århus.

Framtidens skola i samspel mellan politik, pedagogik och arkitektur

3.12.2018 | Copenhagen International School och C.F. Møller Architects arrangerade den 27 november en debatt om utformningen av framtidens läroanstalter. I panelen fanns arkitekter, en pedagogikexpert, en rektor, skolelever och politiker.

Biomedicum invigt

30.11.2018 | Idag invigdes Karolinska Institutets nya forskningsbyggnad Biomedicum i Solna norr om Stockholm. Det nya huset rymmer fem institutioner och är ritat av C.F. Møller Architects för att skapa naturliga möten och samarbeten mellan olika forskningsfält.

Live Today from Copenhagen International School at

27.11.2018 | We are discussing the future of learning spaces as an interplay between architecture, politics and pedagogy at Copenhagen International School today and everyone can watch the discussion live (in Danish).

Two awards and honorable mention from Los Angeles

15.11.2018 | C.F. Møller Architects win two awards and a honorable mention from the Architecture Masterprize 2018, Los Angeles.

Double sustainability win for CIS

9.11.2018 | Copenhagen International School is named both the overall winner and winner in its category of the Active House Award 2018.

Maersk Tower nominated for EU Mies Award 2019

7.11.2018 | The Maersk Tower in Copenhagen has been shortlisted for the European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2019.

Maersk Tower receives award

2.11.2018 | The Maersk Tower in Copenhagen receives a Better Building Award in the category ‘Best International Development’ at a ceremony in London.

Commemorating Christian Frederik Møller

31.10.2018 | Today, October 31st 2018, we can celebrate our founder's 120th birthday.

Invigning av sjukhusprojekt i Bergen

19.10.2018 | Den 23 oktober invigs en ny tillbyggnad till Haraldplass Sygehus i Bergen. Projektet har ritats av C.F. Møller Architects och kännetecknas av två atrier som ger massor av naturligt ljus och eliminerar traditionella korridorer.

Nytt kontor i London

17.10.2018 | C.F. Møller Architects London-filial har vuxit ur kontoret på Metropolitan Wharf och flyttar in i större lokaler i Shoreditch i London den 22 oktober.

Deltar i digitalt utvecklingsprojekt

10.10.2018 | C.F. Møller Architects bidrar till att höja produktiviteten inom byggsektorn genom ett samarbetsprojekt, som vill förenkla användningen av BIM (Building Information Modelling).

Påbörjar ombyggnaden av Aarhus Kommunehospital

17.9.2018 | Aarhus Kommunehospital ska byggas om till ett nytt campusområde för Århus universitet, och C.F. Møller Architects har blivit tilldelade den första delen av detta arbete.

Hjertet i Ikast öppnar officiellt

6.9.2018 | Den 8 september öppnar multihuset Hjertet i Ikast, som har ritats av C.F. Møller Architects. Invigningen sker med tal, konsert och aktiviteter för alla åldrar både inomhus och utomhus – helt i Hjertets anda.

Maersk-tornet belönades med Iconic Award 2018

9.8.2018 | Maersk-tornet belönades i kategorin ARKITEKTUR genom utmärkelsen ”ICONIC AWARDS 2018: Innovative Architecture – Selection”.

Vinner renovering av Danska kyrkan i London

7.8.2018 | Projektet vid St. Katharine’s Church består av en fullständig renovering och landskapsdesign för den nygotiska kyrkan i Regent’s Park, London, som är ett klass II*-kulturminnesmärke.

Design för framstående tyskt universitet

3.7.2018 | C.F. Møller Architects har fått uppdraget att medverka till den övergripande campusplan som ska lägga fast den framtida utvecklingen av universitetet och universitetssjukhuset i Heidelberg, en av Tysklands och världens mest prestigefulla universitetsstäder.

BUSINESS CONNECTION TRELLEBORG - CIRKULÄR EKONOMI

29.6.2018 | C.F. Møller Architects tillsammans med Tyréns är ett av tre team i tävlingen för Business Center Trelleborg. Utvärderingen kommer att resultera i en sammanställning av goda idéer att bygga vidare på ur alla tre förslagen. Sammanställningen ska ligga till grund för fortsatt arbete och diskussion som i sin tur ska leda till en fysisk strukturplan för området.

Vinner nytt projekt i Tyskland

28.6.2018 | C.F. Møller har vunnit en internationell tävling om utvecklingen av den nya tågstationen i Altona, Hamburg. Förslaget syftar till att fungera som ett visionärt landmärke och en urban katalysator, både för den norra stadsdelen Altonas utveckling och för hela Hamburg. Genom att koppla samman natur och stadsliv spelar den nya stationen en roll i att bidra till stadens vision om att konsolidera och framhäva dess grönområden.
Visa mer