Hjertet i Ikast modtager Civic Trust Awards - C.F. Møller
9.3.2020

Hjertet i Ikast modtager Civic Trust Awards

Hjertet i Ikast af C.F. Møller Architects er et nyt mødested for kultur og formidling centralt i Ikast. Hjertet samler undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og leg på nye måder.
Hjertet i Ikast modtager Civic Trust Awards - C.F. Møller
Hjertet i Ikast modtager Civic Trust Awards - C.F. Møller

Civic Trust Award gives til projekter af højeste arkitektoniske kvalitet, der samtidig vurderes til at udgøre et særligt positivt kulturelt, socialt eller økonomisk bidrag til lokalsamfundet og demonstrerer bæredygtighed og universelt design. Prisen Civic Trust blev stiftet i 1959 for at hædre det allerbedste inden for arkitektur, design, planlægning, landskab og offentlig kunst. Den britiske pris gives hovedsageligt til arkitektur i Storbritannien og til få udvalgte projekter internationalt. I år blev ´Hjertet´ i Ikast, udnævnt til vinder af Civic Trust Award. Ydermere blev ´Hjertet´ i Ikast også valgt blandt én ud af otte særlig valgte projekter, af Civic Trust National Panel, som favorit plan fra dette års vinderprojekter.

 

”Bygningen er designet til at tilbyde et kulturelt samlingspunkt og er et stærkt, tilgængeligt stykke arkitektur, der udstråler åbenhed, varme og byder én velkommen. En fantastisk bygning indvendigt og udvendigt, men med særligt ekstraordinært interiør, der demonstrerer arkitektur og materialer af høj kvalitet med elegante detaljer ”, lyder juryens bemærkninger.

 

”Hjertet er et perfekt eksempel på, hvordan man ved at samle ressourcerne fra forskellige interessenter og udnytte nødvendige investeringer, som ellers ville være blevet brugt til mindre individuelle tiltag, kan skabe noget med en meget bredere rækkevidde og virkning - en virkelig fælleskabsdrevet indsats, som vi er stolte af at have været en del af ”, siger Julian Weyer, Partner, Arkitekt maa.

 

Multifunktionel bygning

C.F. Møller Architects har givet form til Ikasts nye 'hjerte' med en stor udvidelse af International School Ikast-Brande. Det nye samlingspunkt i Ikast bliver et sted, hvor møder og relationer opstår på tværs af samfunds- og aldersgrupper. Bygningens rammer er udformet med henblik på at skabe og fremme sociale og kulturelle møder med en inkluderende og integrerende tilgang. Udvidelse af den Internationale Skole Ikast-Brande, består af hal-, multifunktions- og undervisningsfaciliteter samt socialøkonomiske arbejdspladser, blandt andet i form af café, og kontorfaciliteter. Ud over at skabe endnu bedre undervisningsfaciliteter på skolen, skal udvidelsen samtidig danne ramme for et nyt mødested, der er forankret i et område i Ikast, der er i hastig udvikling. Omkring sig har 'Hjertet' et aktivitetsbånd, der giver mulighed for fællesskab, motion og leg for mange forskellige brugere.

 

C. F. Møller Architects har tidligere modtaget Civic Trust Award, for blandt andet, Sogn & Fjordane Kunstmuseum i Førde i Norge, 2015 og i 2017 for Campus Kollegiet, ved Syddansk Universitet i Odense, Danmark.

 

Bygherre

Ejendomsselskabet ISIB A/S (ejet af Bestseller HEARTLAND og Ikast-Brande kommune), Realdania og Lokale- og Anlægsfonden

 

The Heart in Ikast
Civic Trust Awards

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder