C.F. Møller Landscape bag klimasikring af Lemvig Østhavn

C.F. Møller Landscape bag klimasikring af Lemvig Østhavn - C.F. Møller. Photo: Mads Krabbe

27.5.2016 | Lemvig skal sikres mod højvande og oversvømmelser i den østlige del af havnen. Ny forundersøgelse med C.F. Møller Landscape som rådgiver foreslår, hvordan havnefronten gøres rekreativ og forbinder havnens nærområder på en ny måde.

 

Lemvig Kommune og Realdania igangsatte i 2015 forundersøgelser, som C.F. Møller Landscape og COWI nu har gennemført.

Resultatet er et idekatalog, som foreslår, at et område ud for Lemvig Bedding gøres rekreativt med fritidsaktiviteter i et maritimt miljø. Samtidig indgår en gangpromenade langs vandet, som skal forstærke forbindelsen til Østhavnen med bl.a. erhvervsområde og skatepark.

Skal gøre tekniske udfordringer attraktive
Forundersøgelsen går i dybden med forskellige scenarier for, hvordan de tekniske udfordringer i at klimasikre og højtvandssikre Lemvig Havn kan bidrage til et levende byliv på havnen. En del af projektet består blandt andet i at skabe velfungerende og attraktive gå-forbindelser på tværs af havnen.

- Med forundersøgelsen har vi dannet et grundlag for, at Lemvig kan få skabt steder tæt på centrum, som er i nær forbindelse med vandet. Noget, som vi ved, at både kommunen og lokalbefolkningen gerne ser ske og samtidig vil få glæde af, siger Lasse Palm, afdelingsleder i C.F. Møller Landscape, som har ledet forundersøgelsen.

- Samtidig er de tekniske foranstaltninger på plads, som vil sikre, at de rekreative arealer vil have den dobbeltfunktion, at de samtidig sikrer byen mod fremtidige havvandsstigninger. Vi har i forundersøgelsen haft fokus på at finde de byrumsløsninger, hvor en nytænkning af højvandssikringens udformning skaber fornyet sammenhæng i byen, nærhed til vandet og en multifunktionel og rekreativ merværdi. Det handler kort sagt om at tænke i merværdi for byen, hvor udfordringer vendes til gevinster, og hvor nødvendige klimainvesteringer udmønter sig i synergiløsninger, hvor to plus to giver fem, forklarer Lasse Palm.

Ryk tættere på vandet
C.F. Møller har undersøgt to mulige scenarier for placeringen af klimasikringen. Det ene scenarie kigger nærmere på en tilbagetrukket placering, mens det andet fremrykker selve klimasikringen og promenadeforløbet.

- Der er flere fordele ved at fremrykke klimasikringen. Den yderlige placering giver nemlig mulighed for at tænke klimasikring som et byrumselement, hvor adgang til vandet er helt oplagt, siger Lasse Palm.

- I den anbefalede løsning kan en klimasikring af Lemvig Bedding og Østhavn bruges som løftestang for en fremtidig bæredygtig og robust udvikling af projektområdet, hvor der er fokus på attraktive byrum med et maritimt tema, rekreative aktivitetsmuligheder og ikke mindst at fastholde de livsvigtige sociale mødesteder, der understøtter det maritime liv på havnen i Lemvig, siger han.

Forundersøgelsen afdækker problemstillinger, konsekvenser og løsningsmuligheder på et overordnet niveau og er det første skridt på vejen mod et klimasikret, attraktivt område. Arbejdet danner grundlag for en arkitektkonkurrence, som skal definere de konkrete løsninger på Lemvig Havn.

C.F. Møller Landscape har i 2016 arbejdet med klimasikring i flere danske byer. Blandt andet med forundersøgelserne til det ambitiøse Randersprojekt Byen til Vandet. Tidligere har C.F. Møller Landscape stået for den succesfulde transformation af Aalborg Havnefront, ligesom tegnestuen har lavet masterplaner for flere store havne, blandt andet i Aarhus og Haderslev. Lige nu arbejder tegnestuen i København med et nyt aqualæringslandskab i tilknytning til den nye Copenhagen International School i Nordhavnen.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.

Reviderede planer opera- og kulturhus

5.3.2019 | De nye planer viser et endnu stærkere koncept, som styrker samarbejdet mellem fire kulturleverandører og bidrager til at genoplive Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.

Vinder arkitektkonkurrencen om Det ny SIMAC

27.2.2019 | Det ny SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) bliver fremtidens maritime uddannelsesinstitution på havnen i Svendborg. Det åbne, fleksible og moderne læringshus er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT.

Sveriges højeste træhus

26.2.2019 | C.F. Møller Architects står bag Sveriges højeste massiv-træhus, som nu tager imod de første lejere. Huset er konstrueret i massivtræ og står i Västerås, en time fra Stockholm, som et pejlemærke for både området og en bæredygtig fremtid.

Ny stor skoleopgave i Sverige

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fået til opgave at tegne Haninge Kommunes nye markante skole og aktivitetshus i Vega. Opgaven omfatter også at tegne ti nye børnehaver på basis af en form for skabelon for børnehaver.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.
Vis flere