Integreret kunstværk i C.F. Møller-projekt offentliggjort

Integreret kunstværk i C.F. Møller-projekt offentliggjort - C.F. Møller. Photo: Bryan Cody

27.9.2016 | Den britiske kunstner Conrad Shawcross lancerer The Optic Cloak – et stort nyt kunstværk i samarbejde med arkitektfirmaet C.F. Møller i London.

 

Kraftvarmeanlægget Greenwich Peninsula Energy Centre, som er tegnet af C.F. Møller, er en fusion af kunst, arkitektur og teknologi, og åbner senere på efteråret. Centret skal levere lavemissionsenergi og varmt vand til over 15.000 hustande, virksomheder, detailbutikker og kreative centre, som skal bygges på halvøen.

Nyt vartegn
Ni 49 meter høje kanaler er opstillet på række, så de danner et slankt tårn eller "blad" som et lodret modpunkt til den monolitiske, vandrette sorte kasse, der indeholder kedler, samletanke og kraftvarmemotorer.
Dette lodrette tårn er blevet lærred for et integreret kunstværk af den britiske billedhugger Conrad Shawcross.
Conrads arbejde forener avanceret bygningskonstruktion og forskning i kompleks optik, hvorved der dannes mønstre, som fragmenterer og dematerialiserer tårnets kompakte struktur. Den abstrakte form forskønner indgangsvejen til Greenwich-halvøen og er et markant vartegn for det lokale samfund og omgivelserne.
Til designet er der anvendt både "camouflagenet" fra Første Verdenskrig – paradokset ved camouflage består i, at objekter, der skal skjules, faktisk gøres både mere synlige og fængslende – og idéer fra kubistiske og futuristiske malerier, hvor et objekts overflade opdeles, så der dannes falske perspektiver og forsvindingspunkter.
Om aftenen vil tårnet blive oplyst indefra, således at strukturens form og omgivelser konstant omdefineres.

Afmystificerende design
Et besøgscenter vil tilbyde en interaktiv læringsoplevelse for tilmeldte grupper af besøgende. Formålet er at afmystificere energiproduktionsprocessen og vise den bæredygtige infrastruktur med lav emission, som skal forsyne Greenwich-halvøen.
Dette projekt repræsenterer C.F. Møllers første samarbejde med en kunstner i Storbritannien. "Vi har taget Conrads vision og idéer til os som en integreret del af bygningen, og hans team har ligeledes forstået vores syn på energicentrets proportioner, materialitet, komposition og bæredygtighed. Conrads arbejde har givet projektet en ny dimension, og det kan vi de kun være henrykte over", siger Rolf Nielsen, som er associeret partner i arkitektfirmaet C.F. Møller.

Nomineret til pris i samme område
Udover kraftvarmeværket, så har C.F. Møller også designet etagebyggeriet ’The Moore’ til samme område og også i samarbejde med udvikleren Knight Dragon, der er også er involveret i varmeværket. ’The Moore’ kombinerer det bedste fra britiske rækkehus-traditioner med Skandinavisk fokus på lys og rummelighed. Projektet er nomineret til en BDA Brick Award 2016 som det ene af to C.F. Møller-nominerede projekter. Det andet er boligbyggeriet Elmwood Court nær Battersea Park, London.

 

Læs mere om Brick Awards-nomineringer.
Læs mere om Greenwich Peninsula Energy Station.
Læs mere om 'The Moore'.
Læs mere om Elmwood Court.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vinder ambitiøst byudviklingsprojekt

3.10.2019 | En grøn, sund og mangfoldig by, hvor klimaløsninger åbner byens liv mod naturens ro - dét er visionen i vinderforslaget til den udviklingsplan der skal klimatilpasse Randers i fremtiden, bringe byen til vandet og udvikle de attraktive arealer mellem middelaldermidtbyen, Gudenåen og Randers Fjord til en unik og naturbåret flodby. Team C.F. Møller står bag forslaget og er udpeget som vinder af konkurrencen af Randers Kommune og Realdania.

I finalen til årets Klimapris

27.9.2019 | Klimaudviklingsprojektet ‘Byen til vandet’ af C.F. Møller Architects i samarbejde med Randers Kommune og Vandmiljø Randers er i finalen til årets Klimapris 2019, som uddeles af det danske brancheblad Licitationen.

Prisbelønnet for Sundhedsarkitektur

25.9.2019 | C.F. Møller Architects er blevet tildelt Architecture MasterPrize 2019 for bedste ’Healthcare Architecture’ i kategorien ‘Architectural Design’ med projektet Biomedicum i Stockholm.

Shortlisted for Blueprint Awards 2019

16.9.2019 | The Assembly Hall in Copenhagen is shortlisted for a Blueprint Award 2019 in the category ‘Best Building Re-Use Project’. The shortlisted projects are projects that sustainably rethink, revitalise and repurpose buildings for new uses.

Awarded for Artwork

30.8.2019 | C.F. Møller Architects win a CODAaward 2019 for best site-specific artwork in the category Healthcare with Biomedicum in Stockholm.

Ny nordisk designserie

27.8.2019 | C.F. Møller Architects’ designere lancerer i samarbejde med Randi en nordisk funderet ny ikonisk og funktionel tilbehørsserie til badeværelset.

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.
Vis flere