C.F. MØLLER ARCHITECTS VINNER GAGA AWARD MED LONDON-PROSJEKT - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
6.7.2017

C.F. MØLLER ARCHITECTS VINNER GAGA AWARD MED LONDON-PROSJEKT

Greenwich Peninsula Low Energy Centre, London, av C.F. Møller Architects i samarbeid med den britiske kunstneren Conrad Shawcross, vinner årets utmerkelse i arkitektur-kategorien.
C.F. MØLLER ARCHITECTS VINNER GAGA AWARD MED LONDON-PROSJEKT - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
C.F. MØLLER ARCHITECTS VINNER GAGA AWARD MED LONDON-PROSJEKT - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Galvanizers Association Galvanizing Awards (GAGAs) er en gratis, årlig konkurranse som har anerkjent bruk av galvanisering siden 1994. 40 deltakere kom videre til de fem kategoriene i finalen, og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre vinner arkitekturkategorien.


«I arkitekturkategorien var det de rene linjene, det miljøvennlige programmet og den totale komposisjonen av Greenwich Peninsula som kom seirende ut, sier Isabella Priest, RIBA Journal og medlem i juryen sammen med Matthew Wells, Teckniker, Dave McKenna, fjorårets vinner av arkitekturkategorien fra Sutherland Hussey Harris og formann Iqbal Johal, Galvanizers Organisation. Vinnerne ble offentliggjort 29. juni hos the Royal Aeronautical Society, London.

 

Et landemerke for bærekraftig energi
Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre er et viktig landemerke for bærekraftig og rimelig energi for ett av de største urbane utviklingsområdene i London, Greenwich Peninsula, med sine 15 700 nye hjem og mer enn 300 000 m² kontorlokaler.

Bygningen har en fremtredende beliggenhet ved ved ankomsten til halvøya, ved Blackwall Tunnel Approach. Den er utstyrt med avanserte kjeler og kombinert varme- og kraftanlegg som distribuerer varmeenergi via et nettverk fra Energy Center til alle tomtene i området.

Avmystifisering
Ledet av et ønske om å avmystifisere energiprosessen ble maskinrommet og det fleksible kontoret utstyrt med et besøkssenter som skal tilby en interaktiv læringsopplevelse for grupper som bestiller på forhånd. Bygningens fotavtrykk gjør den fleksibel i forhold til ny energiteknologi i dens levetid.

Integrert kunst
Det 49 meter høye tårnet har blitt til et ikonisk blikkfang for porten til halvøya. «The Optic Cloak», strukturens kledning, er designet av den britiske kunstneren Conrad Shawcross. Den består av mange hundre trekantede paneler, hvert panel på størrelse med en buss, som brettes og flyter over tårnets overflate for å danne komplekse geometriske mønster som visuelt bryter opp flatene for å skape en ujevn og skulpturert overflate som leker med forsvinningspunkt og perspektiv. Om kvelden sørger en integrert lysdesign for en stadig vekslende serie komposisjoner, belyst fra innsiden av strukturen.

 

Les mer om Energy Centre
Les mer om GAGA Awards
Les mer om Conrad Shawcross

C.F. MØLLER ARCHITECTS VINNER GAGA AWARD MED LONDON-PROSJEKT - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter