C.F. Møller Architects deltar i et nytt og historisk prosjekt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
24.8.2017

C.F. Møller Architects deltar i et nytt og historisk prosjekt i London

Catalyst Housing, Swan HA og C.F. Møller Architects er utpekt som foretrukne leverandører for borgermesteren i Londons første 100 % allmennyttige boligplan.
C.F. Møller Architects deltar i et nytt og historisk prosjekt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects deltar i et nytt og historisk prosjekt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Swan Housing Association, som er en del av et konsortium som ledes av Catalyst Housing Association, har blitt utpekt som foretrukket leverandør av the Greater London Authority for fornyelse av tidligere Webbs Industrial Estate i Waltham Forest.  Dette området ble kjøpt av GLA på oppdrag av borgermesteren i London, Sadiq Khan. Det skal brukes til nye og allmennyttige hjem for Londons innbyggere.


Nå planlegger Swan, som samarbeider med Catalyst og C.F. Møller Architects, å forvandle området med 330 nye, allmennyttige andelsboliger, sammen med et kreativt nav på mer en 3000 kvadratmeter som skal brukes til prisgunstige kontorer og studioer for kunstnere, et parkområde for både dagens og fremtidens innbyggere samt næringsareal i hjertet av området Blackhorse Road.  Området er det første som er kjøpt i forbindelse med borgermesterens plan for 100 % allmennyttige boliger i London.


Prosjektet kombinerer Swans kunnskap om markedet og ekspertise innen byggeledelse med Catalysts økonomiske styrke og utviklingshistorikk sammen med erfaring fra utvikling av urbane områder for kombinert bruk. Denne ekspertisen, kombinert med C.F. Møller Architects designkunnskap, tilnærming og dyktige konsulentteam førte til GLAs utvelgelse. 


Geoff Pearce, Swans Executive Director of Regeneration and Development, sa: «Dette er et spennende nytt prosjekt for Swan, og vårt første i Waltham Forest, som er et område som vi lenge har hatt lyst til å utvikle.  Prosjektet fikk hele 13 forslag, og derfor er vi veldig fornøyde med at vi og partnerne våre, inkludert Catalyst Housing Association og C.F. Møller Architects, ble utvalgt.  


Swan har som mål å levere flere hjem og dette prosjektet som skal forvandle et område som lenge har ligget brakk til 100 % allmennyttige boliger, samtidig som det skal skapes bedre offentlige rom og kreative arbeidslokaler, er et nytt eksempel på hvordan vi arbeider sammen med partnerne våre (inkludert borgermesteren i London, som vi allerede samarbeider med i prosjekter som Blackwall Reach) for å kunne levere gode løsninger.»


Tom Titherington, Executive Director of Property and Growth hos Catalyst Housing Association, sa: «Catalysts økonomiske styrke og utviklingshistorikk, kombinert med Swans kunnskap om markedet og ekspertise innen byggeledelse, lar oss bruke en helhetlig tilnærming når det kommer til planlegging, design og levering. Vår felles erfaring fra urban utvikling av områder for kombinert bruk har styrt designen av prosjektet. Den er sentrert rundt et mål om å skape ny og spennende utvikling i Waltham Forest, med stort særpreg. Vi har lenge samarbeidet med borgermesteren i London, og vi gleder oss til samarbeidet med GLA. Fordelene ved å velge to selskaper er at hele overskuddet investeres i utviklingen av flere prisgunstige hjem.»


Rolf Nielsen, Associate Partner,  C.F. Møller Architects, arkitekt MAA ARB RIBA, sa: «Vi er stolte over å delta i dette viktige prosjektet, som har som mål å tilby meget god design for denne unike utviklingen av prisgunstige hjem. Vår tilnærming er å utvikle et arkitektonisk og unikt svar, med fokus på å designe så gode hjem som mulig, sammen med et kreativt nav med studioer for kunstnere, små parker og næringslokaler. Dette kompletteres av Catalysts og Swans ambisiøse ideer for fornyelse av området Webbs Industrial Estate.»

 

London Mayor's Press Release
More information about Swan
More information about Catalyst HA

C.F. Møller Architects deltar i et nytt og historisk prosjekt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter