C.F. Møller Architects er nominert til norsk arkitekturpris - C.F. Møller. Photo: Nils-Petter Dale
22.8.2017

C.F. Møller Architects er nominert til norsk arkitekturpris

C.F. Møller Architects sitt tilbygg til Norsk-Tysk Handelskammer er nominert til Oslo bys arkitekturpris 2017.
C.F. Møller Architects er nominert til norsk arkitekturpris - C.F. Møller. Photo: Nils-Petter Dale
C.F. Møller Architects er nominert til norsk arkitekturpris - C.F. Møller. Photo: Nils-Petter Dale

Med Oslo bys arkitekturpris vil kommunen hedre ny, god arkitektur som gir tilskudd til byen og dens utvikling. For å kunne vinne, kreves det at et bygnings- eller landskapsprosjekt er nyskapende og fremragende, og har høy kvalitet i både konsept og utførelse.

Nå er C.F. Møller Arkitekter sitt tilbygg til Norsk-Tysk Handelskammer, som ligger sentralt plassert i Oslo, nominert til prisen.

 

Tilbygget til Norsk-Tysk Handelskammer er tenkt å være et strengt geometrisk volum, som kontrasterer de opprinnelige Jugend-bygningene. Tilbygget er formet som et skarpskårent prisme med store flater.
Eiendommen var tidligere ambassade for DDR, og de opprinnelige bygningene omfatter to hvite, pussede murbygninger i Jugendstil fra rundt 1915; Ambassadebygningen og Portnerboligen (hvorav begge er regulert under kategorien verneverdige kulturminner og kulturmiljøer i Oslo). Handelskammerets drift består i dag av kontorfunksjoner.

 

Gode lysforhold
Tilbygget er en etasje høyt med en underetasje, hvor terrenget rundt er gravd ut på to sider for å gi gode lysforhold for arbeidsplassene. Inngangsdøren ligger innfelt i flukt med den nye fasadeskjermen av perforerte fiberbetongelementer i form av naturmotiver i Jugendstil. Ettersom det viste seg nesten umulig å legge inn en heis som ikke stjal plass fra det sparsomme kontorarealet, ble det isteden satt inn en plattformtrapp i tilbygget. Denne går mellom inngangsnivå og førsteetasje-nivå, som ligger i flukt med gulvet i Portnerboligen.
Kontorlokalene i tilbygget og Portnerboligen brukes som en sammenhengende enhet

 

I alt er 21 prosjekter nominert, og disse vil utstilles på Rådhusplassen fra og med 27. september. Vinneren offentliggjøres under en seremoni på Oslo Rådhus 12. oktober 2017. Her er det også åpent for publikum.

 

Les mer om Oslo bys arkitekturpris: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/utmerkelser-og-priser/oslo-bys-arkitekturpris/

Les mer om Norsk-Tysk Handelskammer: http://www.cfmoller.com/p/-no/Norsk-Tysk-Handelskammer-i3306.html

 

 

 

Les mer om Oslo bys arkitekturpris
Les mer om Norsk-Tysk Handelskammer

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter