C.F. Møller Architects fikk godkjenning for et nytt psykiatrisk sykehus i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
27.2.2018

C.F. Møller Architects fikk godkjenning for et nytt psykiatrisk sykehus i London

Et nytt psykiatrisk sykehus, designet av C.F. Møller Architects, og med stort fokus på helende arkitektur, har nå kommet ett skritt nærmere å bli realisert etter å ha fått enstemmig godkjenning for planleggingen fra Royal Borough of Kingston Upon Thames.
C.F. Møller Architects fikk godkjenning for et nytt psykiatrisk sykehus i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects fikk godkjenning for et nytt psykiatrisk sykehus i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

C.F. Møllers design av det psykiatriske sykehuset i Tolworth i Kingston ble nøye utviklet etter flere år med kunnskapsbasert forskning og i samråd med brukere, omsorgspersonell, klinikere og andre interessenter.  Prosjektet er basert på South West London and St. George’s Mental Health NHS Trusts krav om topp moderne fasiliteter, og designen har som mål å gi terapeutiske og trygge omgivelser som oppfyller både dagens og fremtidens behov.  Sykehusavdelingene er anlagt rundt forskjellige hager, med direkte tilgang til naturen og frisk luft i trygge omgivelser.  Der det er mulig har arkitekturen som mål å skape ikke-institusjonelle miljøer. God utsikt, lavt støynivå, rikelig med dagslys, naturlig ventilasjon og tilgang til hager har alle vært viktige mål for designen. 

 

David Bradley, Chief Executive of the South West London and St. George’s Mental Health NHS Trust, uttalte:
«Vårt nye sykehus i Tolworth blir helt unikt, siden både klinikere og pasienter har vært i forkant av utviklingen av designen. Det nye sykehuset blir ett av landets beste anlegg og skal sørge for at vi kan gi den beste pleien til de mange tusen pasientene vi har i dag – og som kommer i fremtidige generasjoner.»

 

Teva Hesse, C.F. Møllers leder for prosjektet, la til: «Vi har arbeidet med stiftelsen siden 2012 for å utvikle psykiatriske anlegg som fokuserer på terapeutiske og normaliserte miljøer som hjelper brukerne i deres rekonvalesens. De nye bygningene og landskapsgrepene i Tolworth har som mål å redusere stigmaet som forbindes med psykisk helse ved å være et positivt tilskudd til lokalsamfunnet.  Å få enstemmig tillatelse til planleggingen er en milepæl som tar prosjektet ett trinn nærmere realisering.»

 

Det nye sykehuset skal utvikles i faser, og når prosjektet er ferdig, vil det inkludere avdelinger for eldre, voksne, ungdom og spesialistavdelinger for blant annet arbeidsføre voksne, akuttavdeling for eldre og OCD/BDD-avdelinger, sammen med tjenester knyttet til psykisk helse blant barn og ungdom.  I tillegg til nye avdelinger inkluderer prosjektet utegående tjenester, opplærings-/seminarfasiliteter og en rekke støttetjenester.

 

Cllr Cathy Roberts, Kingston Councils porteføljeansvarlige for Adult Social Care and Health, uttalte:
«Vi er glade for å ha fått grønt lys for en slik viktig utvikling i regionen, og vi er fornøyde med planene for anlegget i Tolworth. Det nye sykehuset kommer til å tilby sårt tiltrengte psykiatriske tjenester for Kingston og omkringliggende regioner, og det vil føre til at vi får blant landets beste behandlingstilbud og anlegg.»

 

Helende arkitektur
Selv om det er stor variasjon i type lidelser og tjenester ved slike anlegg, blir det stadig mer synlig hvilke helsefordeler man kan oppnå ved hjelp av design når det kommer til pasientenes restitusjon.  C.F. Møller Architects har brukt kunnskapsbasert design og innovasjon for å sikre optimale, terapeutiske miljøer for pasienter, omsorgspersonell og NHS-medarbeidere.

 

Lengre unna
Over hele Europa leder C.F. Møller an med flere store helseprosjekter.  Arkitektkontoret vant nylig konkurransen om utvidelse av det ikoniske universitetssykehuset i Aachen i Tyskland i en internasjonal designkonkurranse i 2017, i samarbeid med det tyske kontoret HENN.  Sammen med landemerker som Aarhus universitetssykehus i Danmark, det største sykehusprosjektet i dansk historie som har blitt tildelt utmerkelsen «Best International Healthcare» i 2017 har C.F. Møller Architects tatt posisjonen som global leder når det kommer til å levere topp moderne helse- og omsorgsdesign.


Prosjektgruppe

Klient: South West London and St. George’s Mental Health NHS Trust
Arkitekt: C.F. Møller Architects
Landskapsarkitekt: C.F. Møller Landscape
Prosjektleder: Appleyard & Trew
SMEP og byggteknikk: Arup
Branningeniør: Trenton Fire
QS: Gardiner & Theobald
Transportkonsulent: Motion
Kommunikasjon: Cascade Communications
Planleggingsrådgiver: Montague Evans

 

Pressemelding fra Kingston Council
Mer om prosjektet

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter