C.F. Møller Architects har fått i oppdrag å modernisere Globen - C.F. Møller. Photo: Carl Henric Tillberg
10.4.2018

C.F. Møller Architects har fått i oppdrag å modernisere Globen

Ericsson Globe, eller Globen som den gjerne kalles, skal utvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller Architects har fått i oppdrag å utvikle en av Stockholms mest kjente bygninger.
C.F. Møller Architects har fått i oppdrag å modernisere Globen - C.F. Møller
C.F. Møller Architects har fått i oppdrag å modernisere Globen - C.F. Møller. Photo: press_skyview_Sören Andersson

Neste år fyller Globen 30 år, og ifølge Stockholms bystyre og Stockholm Globe Arena Fastigheter AB har den ikoniske bygningen behov for renovering og modernisering for å kunne oppfylle dagens og fremtidens behov. Renoveringen inkluderer blant annet utskifting av utslitte tekniske installasjoner, overflater, generell belysning, teleskoptribuner og tribunestoler.

«Vi er utrolig stolte over å få være med og utvikle et av Stockholms mest kjente landemerker til en moderne multiarena. Globen er en arkitektonisk milepæl i svensk arkitekturhistorie, og bygningen krever hensyn og respekt for sin kulturhistoriske verdi», sier Mårten Leringe, arkitekt og partner i C.F. Møller Architects.

Slik skal arenaen moderniseres
I dag rommer arenaen ca. 16.000 tilskuere ved konserter. Ved hjelp av ny teknologi og bedre forutsetninger ønsker man å gjøre det mulig å tilpasse arenakapasiteten etter behov. Planen er å utstyre Globen med et tak som kan heves og senkes, som vil gi bedre akustikk og fungere ved både konserter og ishockeykamper.

I tillegg til arbeidet med arenaen vil C.F. Møller Architects jobbe med utviklingen av SGA Fastigheter sine øvrige tomter og eiendommer i området. I forbindelse med moderniseringen av Globen planlegges det å rive arenaen Hovet, samt å bygge to nye underjordiske oppvarmings- og treningsbaner.

Det forventes at renoveringen av Globen vil ta inntil tre år, men arenaen skal likevel kunne brukes ca. ni måneder i året.

Om Globen
Globen er verdens største sfæriske bygning, med diameter på 110 meter og takhøyde på 85 meter. Arenaen ble innviet i 1989 og er tegnet av Berg Arkitektkontor, som siden 2007 har vært en del av C.F. Møller Architects. Arkitektarbeidet har omfattet utarbeidelse av konsept, konkurranseforslag og reguleringsplan, samt prosjektering av bygning, interiør og skilting.

C.F. Møller tegnet i 2009 en ny attraksjon på Ericsson Globe – to glassgondoler som frakter besøkende opp til toppen av bygningen for en 360-graders utsikt over Stockholm og omegn.

C.F. Møller Architects har fått i oppdrag å modernisere Globen - C.F. Møller. Photo: press_skyview_Sören Andersson

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter