C.F. Møller Architects i konkurranse om Lunds Centralstation - C.F. Møller
4.9.2017

C.F. Møller Architects i konkurranse om Lunds Centralstation

C.F. Møller har, i samarbeid med Elding Oscarson, gått videre til den andre fasen i konkurransen om Lunds nye, fremtidige sentralstasjon. Bygningen spenner over jernbanesporene og tilfører byen en ny og verdifull kobling.
C.F. Møller Architects i konkurranse om Lunds Centralstation - C.F. Møller
C.F. Møller Architects i konkurranse om Lunds Centralstation - C.F. Møller

– Vi er veldig glade for å kunne få fortsette samarbeidet med å forsterke forslaget for Lunds framtidige stasjon. Den skal, på en funksjonell og moderne måte, gi byen et nytt møtested og samtidig bli et nytt og viktig symbol for byens innbyggere og for byens silhuett, sier Danyal Taylan, ansvarlig arkitekt hos C.F. Møller Architects.

 

Lunds Centralstation er en av Sveriges mest trafikkerte jernbanestasjoner, og den nye stasjonen skaper forutsetninger for en spennende møteplass i byen. Arkitekturen samspiller med nærområdet og tilfører en karakteristisk silhuett, som blir synlig fra flere vinkler steder i byen.

 

– Forslaget viser spennende muligheter og ideer. Teamene har gjort et imponerende arbeid med å utforske den nye sentralstasjonsbygningen. Det er en kompleks oppgave, og sammen skal vi nå, med to team, ta neste skritt for å utvikle dette viktige stedet for Lunds kommune og for hele regionen, sier Marcus Horning, byplanleggingsdirektør.

 

– Vi ønsker at stasjonen skal bli et spennende møtested for både reisende og de som beveger seg i byen. Den skal oppfylle kravene til et effektivt miljø, og samtidig skal den samspille arkitektonisk med den omkringliggende bydelen, sier Rolf Larsson, regionsjef hos Jernhusen.

 

Lunds Centralstation er en av Sveriges største jernbanestasjoner målt i antall reisende, og den har unik beliggenhet midt i byen. Våre 2017 ble det gjennomført et parallelt skisseoppdrag med fire arkitektkontorer for utforming av en ny stasjonsbygning på Lunds Centralstation. Jernhusen og Lunds kommune har valgt ut C.F. Møller/Elding Oscarson og 3XN, som får i oppdrag å videreutvikle forslagene sine i løpet av høsten.

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter