C.F. Møller Architects og HENN har fått tildelt et sykehusprosjekt i Braunschweig i Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller/HENN
13.4.2018

C.F. Møller Architects og HENN har fått tildelt et sykehusprosjekt i Braunschweig i Tyskland

HENN og C.F. Møller Architects har fått tildelt kontrakten for planlegging av byggeprosjektene for Städtisches Klinikum Braunschweig (Braunschweig offentlige sykehus) etter en vellykket forhandling.

Det arkitektoniske programmet inkluderer en ny bygning og ytterligere byggearbeid på en eksisterende skallkonstruksjon. I tillegg skal de ulike bygningene på tomten samles i en klynge. For å oppnå dette skal det bygges en åpen og sammenkoblende «Magistrale» (hovedgjennomfartsåre).

 

Denne designes for å kunne fungere som hovedgjennomfartsåren for bygningskomplekset, og den skal koble sammen alle de relevante sektorene, gjøre det enklere for besøkende, pasienter og medarbeidere å bevege seg og skape visuell interaksjon mellom de arkitektoniske delene via tilstøtende atrier. Totalvolumet inkluderer 12 730 m² nybygg, 35 500 m² tilbygg og 28 330 m² renovering.

 

Den andre felles tildelingen i Tyskland
Prosjektet er gruppens andre store sykehusoppdrag i Tyskland. I 2017 vant C.F. Møller Architects og HENN sammen en internasjonal konkurranse om å utvide tysklands mest ikoniske sykehuskompleks, det høyteknologiske universitetssykehuset RWTH Aachen fra 1970-tallet.


Den eksisterende bygningen skal utvides med en ny del, som delvis ligger under bakken og som skal inneholde en sentral avdeling for kirurgi, inkludert intensivavdelinger og en ny offentlig inngangshall. Topp moderne operasjonsrom og intensivavdelinger gjør dette til den viktigste delen av sykehuset.

 

Mer om prosjektet

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter