C.F. Møller Architects skal designe for prestisjetungt tysk universitet - C.F. Møller. Photo: Universitätsklinikum Heidelberg
3.7.2018

C.F. Møller Architects skal designe for prestisjetungt tysk universitet

C.F. Møller Architects har blitt utvalgt til en ambisiøs masterplan for campus som skal styre den fremtidige utviklingen av universitetet og universitetssykehuset i Heidelberg, ett av Tysklands – og verdens – mest prestisjefylte universiteter.

Heidelberg universitet er Tysklands eldste universitet og ett av verdens eldste. Det er i samme akademiske liga som universitetet i Cambridge og universitetene Oxford og Harvard. Campus-området Im Neuenheimer Feld ligger langs elven Neckar, i nærheten av Heidelbergs historiske sentrum, og det rommer alle fasiliteter for naturvitenskap og medisin. Masterplanen dekker et areal på rundt 120 ha og danner rammeverket for utviklingen av campusen de neste 30 årene og enda lengre, med en visjon om et potensial for utvidelse på rundt 800 000 kvadratmeter med bygninger.


C.F. Møller Architects skal samarbeide med HENN og Arup i en svært inkluderende og worshop-basert prosess i tett samarbeid med universitetet, byen og lokalsamfunnet i Heidelberg. Målet er å kombinere utviklingspotensial med oppgraderinger av offentlige rom og miljømessige verdier, nye og urbane mobilitetskonsepter og sosial infrastruktur for å skape et miljø i verdensklasse for forskning, utdanning og behandling. Arbeidet påbegynnes i august 2018.

 

C.F. Møller Architects har arbeidet med en rekke campusdesigner for viktige nordiske institusjoner som universitetet i København, Aarhus, Stockholm, Oslo, Odense, Aalborg, Copenhagen Business School, VIA University College og mange flere. I Tyskland arbeider C.F. Møller for øyeblikket med to store helseklynger i Aachen og Braunschweig, og byrået vant nylig en internasjonal konkurranse for den nye togstasjonen for langdistansetoget mellom Hamburg og Altona.

 

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter