C.F. Møller Architects vinner konkurranse om nytt internat - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
7.9.2017

C.F. Møller Architects vinner konkurranse om nytt internat

Tre boligforeninger har deltatt i Aarhus kommunes minikonkurranse om et nytt ungdomsboligprosjekt på Randersvej. Vinneren er Brabrand Boligforening, med et prosjekt tegnet av C.F. Møller Architects.
C.F. Møller Architects vinner konkurranse om nytt internat - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects vinner konkurranse om nytt internat - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

«Vi har nettopp ønsket 12 000 nye studenter velkommen til Aarhus, og det er rift om byens ungdomsboliger. Derfor er jeg veldig glad for at vi, med internatet på Randersvej, får sjøsatt enda et ungdomsboligprosjekt slik at vi kan sørge for at enda flere unge får en rimelig bolig av høy kvalitet», sier Kristian Würtz, rådmann for teknologi og miljø.

 

Som en del av prosjektet blir det etablert flere grønne oppholdsarealer, blant annet et stort gårdsrom og en rekke grønne plante-altaner mot Randersvej. På den måten bidrar internatet også til en grønnere Randersvej, noe Aarhus kommune ønsker å styrke.

 

I konkurransen har det blant annet vært fokus på å sikre lav husleie uten å gå på kompromiss med bo- og levestandard, og vinnerprosjektet fremheves blant annet for sin fine tilpasning til kvartalets skala og arkitektur.

 

«Vi er glade over å kunne bidra til å realisere visjonen om en blandet by med flere fellesboliger og å skape en bedre boligsituasjon for byens unge. Sammen med C.F. Møller ser vi frem til å skape et spennende og moderne internat med særdeles attraktiv beliggenhet tett ved byens to store utdanningsinstitusjoner», sier Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening.

 

Prosjektet er det første i en rekke nye bygningsprosjekter som skal gjennomføres i tiden som kommer når området langs Randersvej fortettes. Ungdomsboligenes nærmeste nabo blir et privat boligprosjekt, og den kommende reguleringsplanen blir utarbeidet i samarbeid med den private byutvikleren.

 

Premierte ungdomsboliger
C.F. Møller Architects har tidligere tegnet blant annet Campus Kollegiet i Odense for Syddansk Universitet, som nettopp vant Civic Trust Award 2017 og er nominert til en Brick Award og Fritz-Höger Award, hvor vinnerne velges senere i år. I tillegg mottok internatet blant annet Odense kommunes arkitekturpris i 2016. I Aalborg i Danmark har ungdomsboligene Henius House, som stod ferdige i 2013, blant annet blitt tildelt Aalborg kommunes arkitekturpris 2014. I 2015 fikk Henius House betongbransjens Oscar i form av Betonelementprisen, mens Utzon-Statuetten ved samme anledning ble overrakt til partner og arkitekt Klaus Toustrup for det «eksepsjonelle talentet for å bygge med betong».

 

Les mer om prosjektet

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter