C.F. Møller-designet prosjekt vinner National Housing Award - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
19.9.2017

C.F. Møller-designet prosjekt vinner National Housing Award

Swan Housing Associations gjenetablering av Laindon Shopping Centre i engelske Basildon, med Pollard Thomas Edwards og C.F. Møller som arkitekter, mottok en av hovedprisene under prestisjetunge National Housing Awards 2017.
C.F. Møller-designet prosjekt vinner National Housing Award - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
C.F. Møller-designet prosjekt vinner National Housing Award - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

C.F. Møller og Pollard Thomas Edwards’ gjenetablering av Laindon Shopping Centre vant den ettertraktede utmerkelsen «Best Scheme in Planning» under National Housing Awards 2017. Prosjektet vant kategorien foran fem andre nominerte prosjekter.

– Vi er veldig stolte over å ha vært en del av det fantastiske teamet som har fått arbeidet med dette viktige prosjektet. Det er en stor ære å bli anerkjent med den prestisjetunge National Housing Award. Vi sender en stor og ektefølt takk til våre samarbeidspartnere fra Pollard Thomas Edwards og vår byggherre Swan, som har hjulpet os smed å skape og realisere en sterk visjon for å revitalisere denne sentrale delen av Laindon, sier Rolf Nielsen, assosiert partner i C.F. Møller, om utmerkelsen.

 

Med forpliktelse til lokalmiljøet
Laindon Shopping Centre inkluderer en ny handlegate, nytt hovedkontor for Swan Housing Association, et helsesenter og Swans egne, spesialkonstruerte modellhus for Laindon. Juryen under National Housing Awards 2017 uttalte følgende om prosjektet:

– Vinnerprosjektet er unikt. En solid plan, som både er regenererende og visjonær, som knytter sammen boliger og næringslokaler og som skaper et nytt hjerte i byen, lyder begrunnelsen.

Geoff Pearce, direktør for Regeneration and Development i Swan Housing Association, er stolt over prisen. Den understreker Swans vilje og forpliktelse til å bidra med best mulig kvalitet innen design av offentlige anlegg i Basildon.

– Vi er spesielt fornøyde over at dommerne også anerkjenner vårt engasjement for lokalbefolkningen. Vi arbeider målretter for å samarbeide med de lokale, for å skape boliger av høy kvalitet og for å skape de lokale fellesskapene som de både ønsker og fortjener, sier han.

Reetableringen av Laindon har nylig også blitt nominert til Architects’ Journal Awards 2017 for «Masterplan of the Year», og i sommer vant prosjektet den anerkjente «Best Regeneration» ved Housing Design Awards 2017.

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter