C.F. Møller og HENN vinner internasjonal sykehuskonkurranse i Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller + HENN
4.4.2017

C.F. Møller og HENN vinner internasjonal sykehuskonkurranse i Tyskland

Arkitektvirksomheten C.F. Møller har, sammen med den tyske arkitektvirksomheten HENN, vunnet en internasjonal konkurranse om å utvide Tysklands mest ikoniske sykehuskompleks, det fredede og høyteknologiske Universitetshospital RWTH Aachen fra 1970-tallet.
C.F. Møller og HENN vinner internasjonal sykehuskonkurranse i Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller + HENN

Et legendarisk sykehus skal utvides. Sykehuskomplekset i Universitetshospital RWTH Aachen vest i Tyskland skal utvides med en ny bygning. Den skal inneholde en ny kirurgisk klinikk med blant annet intensivavdeling og et helt nytt, offentlig inngangsparti.

Topp moderne, høyteknologisk kirurgisk klinikk og intensivavdelinger gjør tilbygget til den viktigste delen av sykehuset i Aachens helsetjenester. C.F. Møller og HENN klarte å slå tolv konkurrerende team med sitt forslag til design av det fredede bygningskomplekset i prosjektkonkurransen.

– Denne store seieren i Tyskland, som er et helt nytt marked for oss, viser nok en gang C.F. Møllers globalt ledende posisjon når det kommer til å utvikle og levere topp moderne helsearkitektur, sier Klavs Hyttel og Julian Weyer, ansvarlige partnere og arkitekter hos C.F. Møller.

 

De beste prinsippene fra «helende arkitektur»
Store deler av tilbyggets design er lagt under bakken for å minimere den visuelle påvirkningen av de eksisterende, fredede bygningene. Nybygget dekkes med et frodig, grønt parkanlegg som åpnes opp for både allmennheten og de ansatte.

Den lavt bølgende bygningen løfter seg opp mot den offentlige inngangen i en feiende og generøs bevegelse som skaper en inviterende, lys og varm inngang. Arkitekturen skaper intuitivt wayfinding for pasienter og pårørende, som følges av utsikten til det grønne parklandskapet.

Til tross for den nedsenkede beliggenheten er de nye fasilitetene for kirurgi og intensivavdeling designet for å nyte godt av mye dagslys, mens det samtidig er tilgang til grøntområder. Prosjektet er et eksempel på de beste prinsippene innen «helende arkitektur». Her skapes et vennlig og komfortabelt miljø for både pasienter, pårørende og ansatte.

 

Åpent og effektivt
En rekke spesialdesignede, avsidesliggende møtesteder for personalet i de åpne rommene deler opp den fleksible og effektive utformingen av den kirurgiske etasjen. Det skaper optimale forutsetninger for teamwork og relasjoner mellom ansatte.

– De prisvinnende designene karakteriseres av sin funksjonalitet, transparens og den futuristiske designen som på harmonisk vis integreres inn i vår egen hovedbygning, sier Peter Asché, Commercial Director ved Universitetshospitalet RWTH Aachen.

Størrelsen på utvidelsen av det legendariske sykehuskomplekset er på ca. 35 000 m².

De planlagte delelementene i prosjektet er:

-          En sentral kirurgisk avdeling med 31 separate operasjonsenheter

-          Polikliniske operasjonsfasiliteter med fire operasjonsenheter

-          Tre intensivavdelinger med 50 senger

-          Anestesi

-          Sengeforberedelse

-          Sentral hovedinngang

-          Serviceareal

-          Offentlig inngang og ankomstområde 

 

Flere illustrasjoner her

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter