C.F. Møller vinner konkurranse med et innovativt høyhus - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
2.6.2017

C.F. Møller vinner konkurranse med et innovativt høyhus

C.F. Møller vinner enda en konkurranse med et innovativt høyhus. Denne gangen er det for Aros Bostad AB og Vasakronan som C.F. Møller har fått tillit til å tegne et nytt høyhus sentralt i Kista i Stockholm.
C.F. Møller vinner konkurranse med et innovativt høyhus - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
C.F. Møller vinner konkurranse med et innovativt høyhus - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

Kista, nord for Stockholm sentrum, har utviklet seg fra å være et samlingspunkt for noen av Sveriges mest innovative virksomheter til å også bli et moderne og attraktivt boligområde. Nå bidrar C.F. Møller til utviklingen i form av vinnerforslaget Geysir, et høyhus som kommer til å få en viktig rolle i utviklingen av bydelen.

«For sitt sterke grunnkonsept og gjennom streng arkitektur vinner forslaget Geysir den utlyste konkurransen om nytt bolighus i Kista for Aros Bostad og Vasakronan. Gjennom elegante forskyvninger i volum og tosidig fasadegestaltninger skaper Geysir interessante silhuetter og rominndelinger. Geysir har stort potensial for å løfte stedet, koble sammen Kistagången og Isafjordsgatan og tiltrekke innbyggere til hjertet av Kista», sier juryen etter å ha valgt ut C.F. Møllers forslag som vinner.

 

Et grønt og urbant samlingspunkt

En grønn oase på taket bidrar til å styrke de grønne innslagene som allerede finnes i Kista, men som har behov for å løftes frem i den fremtidige utviklingen. Det er i kombinasjonen av de urbane kvalitetene og det grønne som det kan oppstå fantastiske boligkvaliteter.

«Det er panoramautsikten over Stockholm, grønne takterrasser og en levende første etasje, der beboerne og alle som arbeider og studerer i Kista møtes, som danner rammene for moderne boliger», sier Mårten Lerginge, administrerende direktør for C.F. Møller i Stockholm.

Tårnet er delt inn i to volumer som ligger forskjøvet. Det gir bygningen en tydelig karakter, samtidig som det skaper rom i dobbel høyde mot Kistagången og vindskjermede takterrasser øverst. Totalt er det ca. 220 leiligheter i varierende størrelser.

 

Innovative høyhus

Geysir er det siste i rekken av aktuelle høyhusprosjekter fra C.F. Møller som bidrar til utviklingen med å skape sosiale kvaliteter i boligområdet, og spesielt innen høyhus. I Antwerpen bygges det nå et høyhus som kjennetegnes av konseptet «En landsby i høyden». Prosjektet undersøker muligheten for å skape mindre sosiale fellesskap i et større boligkompleks. I vinnerprosjektet for Västerås' nye landemerke, «Sjömärket», skapes det en grønn park i bygningens 17. etasje, og bygningen konstrueres med et hybridreisverk der halve bygningen bygges i tre.

I Oslo utvikles prosjektet «Krystallklar» sammen med KLP for å bidra til et attraktivt bymiljø ved sentralstasjonen. I «Maersk Tornet», som ble innviet tidligere i år utenfor Københavns universitet, er forskeres og studenters muligheter for å møtes på tvers et sentralt arkitektonisk grep i utformingen for å styrke forskningen i Danmark.

 

Les mere om projektet

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter