GRØNT LYS FOR NYTT RESSURSSENTER I LONDON - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
30.1.2018

GRØNT LYS FOR NYTT RESSURSSENTER I LONDON

I samarbeid med Lambeth Council er C.F. Møller Architects nå ett skritt nærmere å bygge et nytt ressurssenter for voksne med lærevansker ved Coburg Crescent i Lambeth, sør i London.
GRØNT LYS FOR NYTT RESSURSSENTER I LONDON - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
GRØNT LYS FOR NYTT RESSURSSENTER I LONDON - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Prosjektet ble enstemmig godkjent av planmyndighetene i Lambeth den 23. januar, og prosjektet er nå klart for byggefasen. Planen er å starte på stedet i mai 2018 og å være ferdige sommeren 2019.

 

«Vi er svært glade over å ha fått denne tillatelsen slik at vi kan fortsette vårt konstruktive samarbeid med Lambeth Council i dette unike prosjektet. Vi er stolte over vårt bidrag til å gjøre verden til et bedre og mer verdig sted for mennesker med lærevansker.
Vi er spesielt opptatte av å sikre at de foreslåtte servicefasilitetene blir annerledes enn de eldre, institusjonelle modellene. Vi forstår at det er avgjørende å kunne tilby maksimal fleksibilitet for fremtidige tjenester og å integrere brukerne i så stor grad som mulig i samfunnet», sier Rolf Nielsen, Associate Partner i C.F. Møller Architects i London.

 

Samarbeidskultur

Muligheten til å samarbeide med Adult Social Care-teamet og å engasjere seg i brukergruppen har ført til en unik bygning som er skreddersydd etter deres behov.
Det nye ressurssenteret ved Coburg Crescent er en flerbruksbygning, og dens primære rolle er å være dagsenter for voksne med lærevansker. I tillegg inneholder den terapeutiske rom og overnattingsmuligheter for både lange og korte opphold. Senteret har også plass til resten av samfunnet, inkludert en butikk og en kafé, som lar brukerne få prøve seg i arbeidslivet og som aktivt fremhever dagsenterets samarbeidskultur.

 

Bygningens form understrekes av et skjermet gårdsrom med en aktiv fasade langs Palace Road Estates. En høydeforskjell på tre meter utjevnes ved å plassere hovedinngangen og det skjermede leveringsområdet lavere på tomten for å unngå trapper. En annen hovedinngang til de mest offentlige fasilitetene, inkludert kafeen, fellesområdet og butikken, er plassert på gateplan.


Designens enkelhet karakteriseres av et stort, skrånende tak, som omhyller bygningens ulike deler og komponenter i ett volum. Den øvre delen omhyller toppetasjene og taket ved hjelp av enkel kledning av teglstein. Sokkelen i første etasje er oppført i mørkere murverk som kontrast.

 

Eksperter på helende arkitektur

Bruken av helende arkitektur og evidensbasert design brukes i to andre prosjekter i Storbritannia av C.F. Møller Architects. Prosjektene er Springfield og Tolworth Mental Health Hospitals i sørvestre London. Sammen med landemerker som Aarhus universitetssykehus i Danmark, det største sykehusprosjektet i dansk historie som har blitt tildelt utmerkelsen «Best International Healthcare» i 2017 understreker dette C.F. Møller Architects’ globale posisjon når det kommer til å levere topp moderne helse- og omsorgsdesign.


Over hele Europa arbeider C.F. Møller Architects med flere store helse- og omsorgsprosjekter, inkludert verdens første helautomatiske steriliseringssenter ved det nasjonale sykehuset i Danmark. Sammen med en utvidelse av det ikoniske universitetssykehuset RWTH in Aachen i Tyskland, som vant en internasjonal designkonkurranse i 2017, i samarbeid med den tyske praksisen HENN.

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter