Internasjonal sunnhetspris til AUH - C.F. Møller. Photo: Thomas Mølvig
2.11.2017

Internasjonal sunnhetspris til AUH

Aarhus universitetssykehus (AUH), designet av C.F. Møller Architects, Cubo og Schønherr Landskab, har blitt utpekt som vinner av den prestisjetunge utmerkelsen Building Better Healthcare Award for Best International Design.
Internasjonal sunnhetspris til AUH - C.F. Møller. Photo: Projektafdelingen DNU / Jørgen Weber
Internasjonal sunnhetspris til AUH - C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Formålet med den engelske utmerkelsen Building Better Healthcare Award for Best International Design er å sette søkelyset på fremragende helsebygg som bidrar til nytenkning samt til å holde diskusjonen i gang så vel nasjonalt som internasjonalt. Utmerkelsen understreker C.F. Møller Architects ledende posisjon innen helsedesign globalt.

 

Danmarks første og største supersykehus, det 500 000 m2 store Aarhus universitetssykehus, er et topp moderne sykehus som er et foregangsprosjekt både hjemme og i resten av verden når det kommer til konseptet «helende arkitektur» i helsesektoren.

 

Med mennesket i sentrum

Systematisk anvendelse av arbeidsmetoden som kalles kunnskaps- og evidensbasert design, betyr at begrepet «helende arkitektur» har fått innflytelse på alle beslutninger som gjelder utformingen av sykehusets fysiske rammer. Fra innredningen av enkeltrommene, en fremtidsrettet og fleksibel utforming og bruken av dagslys og lysinnfall i alle sykehusets rom, til utformingen av landskap og hagerom rundt sykehuset.

Helt grunnleggende var målet å oppfylle de aller fleste krav og behov fra pasienter, fremme involveringen av de pårørende og sikre optimale arbeidsforhold og enklere arbeidsflyt for alle ansatte. På den måten sikrer man at man får et sykehus som setter mennesket i sentrum.

 

Hattrick for C.F. Møller

Den årlige utmerkelsen Building Better Healthcare Awards har gjennom 20 år hedret bestepraksis helsebygg i både offentlig og privat sektor, med fokus på arkitektur og design i verdensklasse, og det er teamwork som ligger bak. Dette er den tredje gangen C.F. Møller Architects vinner prisen for Best International Design, som tidligere har blitt tildelt Akershus universitetssykehus i Oslo (2011) og Akut- og Infektionsklinikken ved universitetssykehuset SUS i Malmö (2012).

 

C.F. Møller, Cubo Arkitekter og Schønherr Landskab, samt ingeniørfirmaet Rambøll, Alectia og Søren Jensen – som utgjør Rådgivergruppen DNU – vant i samarbeid oppgaven om å skape det nye universitetssykehuset i Aarhus for byggherren Region Midtjylland i en internasjonal prosjektkonkurranse i 2007. Den første delen av den nye bygningen til 6,3 milliarder ble innviet i februar, og både tidsplan og budsjett er overholdt.

 

For tiden arbeider C.F. Møller Architects med flere store helseprosjekter internasjonalt, inkludert Springfield & Tolworth mental health hospitals i London, Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen samt prosjekter i Tyskland, Belgia og Italia.

 

More about the Aarhus University Hospital

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter