Maersk Tower har fått utmerkelsen «Sustainable Campus Excellence» - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
20.6.2018

Maersk Tower har fått utmerkelsen «Sustainable Campus Excellence»

International Sustainable Campus Network har kåret Maersk Tower fra C.F. Møller Architects til vinner i kategorien «Building and Innovative Infrastructure».
Maersk Tower har fått utmerkelsen «Sustainable Campus Excellence» - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Høyere utdanning er et spennende vekstområde for bærekraft med mange muligheter til å redusere påvirkningen ved hjelp av innovasjon og lederskap. Derfor har de beste universitetene fra hele verden samlet seg i International Sustainable Campus Network (ISCN) for å innlemme bærekraft i undervisningen, forskningen og driften av campus.
 
Hvert år samler ISCN-konferansen ledere, utøvere og foregangspersoner for endring for å gi en unik mulighet til å utveksle erfaringer og danne globale samarbeid i jakten på bærekraft. I år var KTH Royal Institute of Technology vertskap for ISCNs konferanse for 2018 «Sustainable Development: Acting with Purpose», og de kunne ønske velkommen deltakere fra 120 forskjellige universiteter og organisasjoner for høyere utdanning.

 

Unike bidrag
Ett av de mest etterlengtede arrangementene under ISCN 2018 var den tiende årlige ISCN Sustainable Campus Excellence Award-seremonien som ble arrangert 13. juni 2018 ved KTH Royal Institute of Technology. Disse utmerkelsene anerkjenner universitet som har iverksatt eksepsjonelle tiltak for økt bærekraft i forbindelse med planlegging av campus, integrasjon med akademia, studentledelse og unike byggeprosjekter.

 

Matthew Gardner, juryformann for 2018 ISCN, uttalte: «Nok en gang har bidragene til Campus Excellence Award vært unike, og derfor ble det utfordrende å velge vinnerne. Alle prosjektene viser lidenskap og kvalitet – en fantastisk gruppe å bedømme.»

 

Vinnerne av 2018 ISCN Sustainable Campus Excellence Awards er:

• Building and Innovative Infrastructure Award: Københavns Universitet, Danmark

• Campus Planning and Management Systems Award: Stanford University, USA

• Innovative Collaboration Award: Freie Universität of Berlin, Tyskland

• Student Leadership Award: University of Cyprus, Kypros
 
«Det var en ære å kunne påskjønne denne fantastiske innsatsen og gi en global anerkjennelse som viser lederskap i bærekraft. Prosjektene som deltok i år, var innovative, kreative og inneholdt mange eksempler på hvordan vi kan fremme bærekraft ved institusjoner for høyere utdanning», sa Zena Harris, administrerende direktør for 2018 ISCN.

 

Alle høyskoler eller universiteter som har vist enestående planlegging, bygging eller utdanningsprosjekter som fremmer bærekraft på campus og i lokalsamfunnet kan melde seg på. Hvert år settes det ned en internasjonal ekspertjury som vurderer hvert bidrag og velger ut vinnerne av ISCN-utmerkelsen.
 
Maersk Tårnet
Maersk Tårnet er en topp moderne forskningsbygning med innovativ arkitektur som skaper det optimale rammeverket for helserelatert forskning i verdensklasse, noe som gjør bygningen til et landemerke i København. Formålet er å bidra positivt ved å koble København universitet sammen med både nabolaget og byen.
 
Maersk Tårnet er designet av C.F. Møller Architects. Campus-parken er designet av SLA. Danske Bygningsstyrelsen er klient og eier bygningen, på vegne av den danske stat. Maersk Tårnet kunne realiseres takket være en generøs donasjon fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal (A.P. Møller-stiftelsen) og en spesiell bevilgning fra folketinget (parlamentet).

 

Mærsk Tårnet
International Sustainable Campus Network

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter