Ni dagers fest i «Storbyens moderne forsamlingshus»  - C.F. Møller. Photo: ODEON - Jens Wognsen
28.4.2017

Ni dagers fest i «Storbyens moderne forsamlingshus»

28. april begynner Odense feiringen av sitt nye kultursenter Odeon. Med 100 arrangement på 9 dager når «Odense fejrer Odeon» høydepunktet med et gallashow den 5. mai, hvor H.M. Dronning Margrethe besøker kultur- og konserthuset som C.F. Møller har designet.
Ni dagers fest i «Storbyens moderne forsamlingshus»  - C.F. Møller. Photo: ODEON - Jens Wognsen
Ni dagers fest i «Storbyens moderne forsamlingshus»  - C.F. Møller. Photo: ODEON - KPC

Med Odeon har innbyggerne fått et teater og et konsertsted av internasjonal klasse. Siden 1. mars har det 32 000 m² store kulturhuset invitert til teater, konserter, kunstutstillinger, fellesbespisning og offentlige arrangement. Det blir feiret med stil i løpet av neste uke, hvor mer enn 100 arrangement går av stabelen i Odeon.
– Det blir fantastisk å se hvordan Odense samles rundt Odeon i uken som kommer, sier Klaus Toustrup, administrerende direktør i C.F. Møller og ansvarlig arkitekt for Odeon-prosjektet.
– Nå kan vi virkelig se Odeon som en nytolkning av «Storbyens forsamlingshus». Huset kommer til å summe av liv hele uken. Det blir utstillinger, konserter, forestillinger og happenings, og mennesker vil møtes for å spise sammen. Nå ser vi visjonen for Odeon settes ut i livet som fellesskapets kulturgenerator, forklarer Klaus Toustrup.

 

Kickstarter byutviklingen
Odeon er Odense kommunes nye, store kultursatsing, og nybygget inneholder fire scener samt Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole under samme tak. Samtidig har bygningen også en rekke ungdomsboliger, samt en dagligvarebutikk.
– Programmet for uken viser noe av alt huset kan, fra de største til de minste oppsetningene. Med Odeon har vi fått et hus som er et nav og en vektstang for både kulturen og konferanseindustrien i Odense, sier Peter Rahbæk Juel, borgermester i Odense.
Odeon gir Odense en helt ny type kulturhus som ikke bare holder åpent når det er konserter eller konferanser. Huset er den første bygningen som står ferdig på nedlagte Thomas B. Thriges Gade, og derfor er det også et symbol på transformasjonen i midtbyen. Odeon er en sentral aktør i omleggingen av området til en ny, bilfri bydel med tett forbindelse til havn, sentrum og jernbanestasjon.
– Odeon har meget høy standard, er plassert midt i Danmark og har en størrelse som gjør at vi fremover kan tiltrekke oss enda flere spennende kunstnere og store konferanser, sier Peter Rahbæk Juel.

 

Mulighetenes hus
Odeon er tenkt som et hus som ikke bare gir rom for kultureliten, de store konsertene og teaterforestillinger. Det er et sted for innbyggerne, hvor både barn og voksne kan synge, danse, le og være sammen.
– Det er det som er helt unikt med Odeon. I kraft av funksjonaliteten sørger huset for å blande brukerne. Odeon er et sted hvor hverdagen aldri er lik, hvor publikummet alltid utfordres og er i endring, og derfor er dynamikken og utviklingen konstant, forklarer Klaus Toustrup.
– Du kan kjøpe dagligvarer mens andre deltar på storslåtte konsertopplevelser, får servert tarteletter under fellesbespisning eller nyter kunst inne eller utenfor huset. Kombinasjonen er nøkkelen til at Odeon blir sentrum for Odenses utvikling, sier Klaus Toustrup.
5. mai kommer høydepunktet for åpningsuken. Da vil H.M. Dronning Margrethe besøke Odeon for å delta under ukens gallashow.

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter