Nytt prosjekt for Swan Housing, UK - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
28.6.2017

Nytt prosjekt for Swan Housing, UK

Swan Housing Association har valgt C.F. Møller
som arkitekt for tredje fase i prosjektet Blackwall Reach
Regeneration
Nytt prosjekt for Swan Housing, UK - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Swan Housing Association, som har ansvaret for fornying av Robin Hood gardens i Tower Hamles til en verdi av £ 300 millioner, i samarbeid med området Tower Hamlets i London («LBTH») og borgermesteren i London, har valgt C.F. Møller som arkitekt for fase tre i fornyingen, kalt Blackwall Reach.

 

Fase tre skal føre til ca. 330 nye hjem, hvorav 50 % skal være gunstig priset. De nye hjemmene kommer til å variere fra ettroms til femroms leiligheter for å kunne tilby prisgunstige hjem for familier i området. De bygges for å utnytte Millennium Green på best mulig måte, et område som også vil utformes på nytt.


C. F. Møller Architects har blitt valgt som resultat av en konkurransepreget prosess. Utvelgelsesprosessen, fra Swans arkitektoniske rammeverk, fokuserte på hvordan interessentene ville løse design, ivareta det følsomme området og hvordan de så for seg å samarbeide med utviklingspartnerne og lokalsamfunnet. Flere virksomheter ble utvalgt til den siste runden, og fem av dem fikk lov til å presentere ideene sine.


Panelet ble imponert av alle de fem finalistene, men C.F Møller skilte seg ut på grunn av sine unike designideer for Blackwall Reach og bedriftens fokus på «design fra innsiden og ut», som prioriterer innbyggerne først. Eksempler på C.F Møllers konsepttegninger ble offentliggjort av Swan, med informasjon om at dette er anbudstegninger som ikke nødvendigvis viser det ferdige produktet.


Geoff Pearce, Swans Executive Director of Regeneration and Development, sa: «Vi ble veldig imponerte over deres ‘innenfra og ut’-tilnærming til design. C.F. Møller fokuserer på menneskene som skal bo i de nye hjemmene, samt hjemmenes forhold til samfunnet. Det var viktig for dem å sikre at vi leverer gatescener på menneskelig nivå og koblinger til landskapet for å veie opp for det travle, eksterne miljøet i nærheten av Blackwall Tunnel. Som et fornyingsteam følte vi at C.F. Møllers team ville ha en forfriskende og positiv tilnærming til den neste fasen av Blackwall Reach, og vi er veldig glade over å kunne fortsette og videreutvikle det positive arbeidsforholdet, som viste seg å være veldig produktivt i arbeidet det gjorde for oss i forbindelse med fornying av kjøpesenteret Laindon»

.
Rolf Nielsen Associate Partner, Architect MAA ARB RIBA , C.F. Møller, sa: «Det er veldig gøy at vi ble utvalg som arkitekter for dette unike prosjektet.


Vår tilnærming er å utvikle et arkitektonisk og unikt svar, med fokus på å designe så gode hjem som mulig på den utfordrende beliggenheten. Dette utfyller Swans ambisiøse ideer for fornyingen av Blackwall Reach.
Med vår erfaring med å skreddersy designprosessene våre til hvert prosjekts unike forutsetninger gleder vi oss til å levere unik arkitektur for lokalsamfunnet, og områdene Tower Hamlets og Swan i London.»


Om Swan Housing Association: Swan Housing Association ble stiftet i 1994. Swan feiret 20-årsjubileum i 2014 og tilbyr fortsatt prisgunstige kvalitetshjem for utleie og salg. I dag eier og administrerer selskapet mer enn 11 000 hjem. Sunday Times har utpekt Swan som ett av de topp 100 «Not for Profit»-selskapene i Storbritannia.


Swans mål er å «tilby effektive tjenester, entrepriseløsninger og eksemplariske hjem og lokalsamfunn» samtidig som selskapet skal levere botilbud som oppfyller de utfordrende behovene til områdene i Øst-London og Essex for å skape sunne, levende og bærekraftige nabolag.

 

Om Blackwall Reach: Fornyingen av Blackwall Reach har et budsjett på £ 300 millioner og utføres som et samarbeid mellom Swan, området Tower Hamlets i London samt borgermesteren i London. Prosjektet skal fornye et viktig område av Tower Hamlets ved Blackwall Tunnel, hvor det skal erstatte 252 hjem med mer enn 1500 nye hjem, næringslokaler og nye fellesanlegg som skole og en ny moské, samt bedre lokalsamfunn og forbindelser til DLR.


Fase 1A i prosjektet har allerede ført til 98 nye hjem. 79 er utleid som sosialboliger, og ytterligere 8 hjem er gjort tilgjengelig for mennesker som bor og arbeider i Tower Hamlets. Resten av hjemmene leies ut til Robin Hood Gardens for at de skal forbli i regionen. Denne fasen førte også til et nytt regionalt kontor for Swan Housing, en ny moské og en ny skole.
Fasen skapte også The Reach, et fantastisk nytt, offentlig anlegg ved Blackwall.


Fase 1B i prosjektet har startet, og arbeidet er i gang. Fase 1B skal skape 242 hjem, hvorav 200 selges privat for å finansiere fase 1A, som ble bygd for å relokalisere innbyggere i Robin Hood Gardens. De resterende hjemmene fra fase 1B består av 36 hjem som skal brukes som sosialboliger, samt 6 hjem for delt eierskap. Disse skal bygges i tre bygninger rundt et nytt torg ved siden av Blackwall DLR-stasjonen, som kommer til å fornye områdets forbindelser til omkringliggende områder. Det bygges to 10-etasjes bygninger og ett 24-etasjes tårn med nye butikker og kafeer på gateplan rundt det nye torget. De nye hjemmene skal ferdigstilles tidlig i 2019.


Fase 2 i prosjektet ble godkjent i september 2016 og skal bygge 268 nye hjem i totalt 4 nye bygninger.
Arkitektteamet for denne fasen inkluderer Metropolitan Workshop og Haworth Tompkins, som er utpekt som fellesarkitekter. AKT II og Townsheds er også med i teamet for byggeteknikk og landskapsdesign.

 

Fase 3 skal føre til ca. 330 nye hjem, hvorav 50 % skal være gunstig priset. De nye hjemmene kommer til å variere fra ettroms til femroms leiligheter for å kunne tilby prisgunstige hjem for familier i området. De anlegges slik at man får størst mulig glede av renoverte Millennium Green. Denne fasen vil også inkludere noe næringseiendom.

 

 

Les mer om Swan

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter