Partner Tom Danielsen går av med pensjon - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
29.1.2018

Partner Tom Danielsen går av med pensjon

Etter 35 år hos C.F. Møller Architects går partner Tom Danielsen nå ut av bedriftens eierkrets i forbindelse med at han går over i pensjonistenes rekker.
Partner Tom Danielsen går av med pensjon - C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Partner Tom Danielsen går av med pensjon - C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

En toneangivende karakter for både dansk og internasjonal arkitektur takker for seg og legger tusjen på hyllen.

 

Tom Danielsen, arkitekt maa, RIBA og partner i C.F. Møller Architects siden 1987, har gjennom en lang karriere tegnet, prosjektert og vært designansvarlig for en rekke prisvinnende prosjekter.

 

– Jeg synes fortsatt at det aller beste er å kunne arbeide sammen med kolleger, byggherrer og håndverkere, men avgjørelsen er tatt, og den er både riktig og fornuftig, understreker Tom Danielsen, som fredag 26. januar arrangerte avskjedsmottakelse sammen med sine kolleger ved C.F. Møller Architects’ kontor i Aarhus.

 

Fra skolebenker til sengerom
Gjennom sine 31 år som partner har Tom Danielsen arbeidet i prosjekter som spenner fra boliger, industri, næringsbygg, undervisningsbygg, universitets- og forskningsbygg, museer og sykehus. Han har hatt ansvaret for prosjekter i både Europa, Midt-Østen og Asia, og siden årtusenskiftet har han hatt ansvaret for C.F. Møller Architects’ videreutvikling av Aarhus universitet.

 

Den nå 67 år gamle arkitekten har satt et varig avtrykk på hele virksomheten:

 

– Toms betydning og innflytelse hos C.F. Møller Architects er stor og udiskutabel. Både som faglig nav, men også som den kulturelle fakkelbæreren som har bidratt til å definere arkitektkontorets DNA i både prosjekter, medarbeidere og gjennom den respekten og anerkjennelsen ha har hatt for hvor viktig det er å samarbeide for å oppnå et godt resultat, sier Klavs Hyttel, partner og styreleder i C.F. Møller Architects.

 

Et faglig fyrtårn
En av tom Danielsens største styrker er at han ikke setter seg selv først, men at han likevel stiller seg i front og garanterer faglig utvikling:

 

– Darwin Centre, det naturhistoriske museet i London, bærer Toms arkitektoniske adelsmerke med et innsmigrende og funksjonelt forløsende konsept. Og med Poul Due Jensen Academy, Aarhus universitet, drivhusene i Botanisk Have i Aarhus, ingeniørhøyskolen Aarhus universitet og Aarhus universitetssykehus, for å nevne bare noen få av de største prosjektene, har Tom klart å stå bak arkitekturverk som skaper kvaliteter og referanser som strekker seg langt utover selve oppgaven, sier Klavs Hyttel.

 

– Tom har skapt verdi for både brukere og publikum, avslutter han.

 

Med faglig innblanding
På den lange CVen finner vi blant annet prosjekter for F.L. Schmidt i India, museer i London og et hovedkontor for Grundfos i Japan. Selv om Tom Danielsen har hatt mange oppdrag utenfor Danmark, har han fortsatt klart å involvere seg i faglige sammenhenger nasjonalt.

 

Tom Danielsen har blant annet vært rådsmedlem, formann, sensor og fagdommer i Akademisk Arkitektforenings-regi, i Danske Arkitektvirksomheder, AI-Rådet og Akademirådet.

 

Tom Danielsen begynte i C.F. Møller Architects i 1983, og han ble partner i 1987. Men selv om han nå går av med pensjon, er det ikke utenkelig at han finner frem tusjen igjen med jevne mellomrom. Fremover vil Tom Danielsen være tilknyttet C.F. Møller Architects som seniorkonsulent.

 

Partnergruppen i C.F. Møller Architects består nå av Klavs Hyttel, Klaus Toustrup, Julian Weyer, Michael Kruse, Lone Wiggers og Mads Mandrup Hansen i Danmark, samt Mårten Leringe i Sverige og Christian Dahle i Norge.

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter