UTMERKELSE TIL MODERNE OG DEMOKRATISK LÆRINGSMILJØ - C.F. Møller. Photo: Martin Schubert
3.10.2017

UTMERKELSE TIL MODERNE OG DEMOKRATISK LÆRINGSMILJØ

Handelshuset ved Herningsholm yrkesskole i Herning og Kulturbroen i Aalborg, en ny sykkel- og gangvei over Limfjorden er begge prosjekter som C.F. Møller Architects har stått bak og som ble premiert i forbindelse med Arkitekturens Dag.
UTMERKELSE TIL MODERNE OG DEMOKRATISK LÆRINGSMILJØ - C.F. Møller. Photo: Martin Schubert
UTMERKELSE TIL MODERNE OG DEMOKRATISK LÆRINGSMILJØ - C.F. Møller. Photo: Martin Schubert

– Prisen deles ut til et overbevisende prosjekt som skaper et spennende og inspirerende undervisningsmiljø. Bygningen danner et flott sted med velfungerende utearealer koblet til den eksisterende yrkesskolen. Prosjektet har meget høy kvalitet i planløsningen og detaljeringen av fasadene.

 

Dette er begrunnelsen for Herning Kommunes Arkitekturpris, som tildeles Herningsholm yrkesskoles nye Handelshus, et læringsmiljø som er tilpasset moderne og demokratiske prinsipper, med stort fokus på arkitektonisk kvalitet inne og ute og en god sammenheng med omgivelsene.

 

Bygningen, som allerede har fått en del internasjonal oppmerksomhet, ble innviet i mars 2017 og er resultatet av en arkitektkonkurranse som C.F. Møller Architects vant i 2014.

 

Et samlende landemerke

Samtidig vant Kulturbroen mellom Aalborg og Nørresundby Aalborg Kommunes Arkitekturpris, som et avgjørende nytt bindeledd i den overordnede byutviklingen på begge sider av fjorden:

 

– Ved å utstyre den fine jernbanebroen fra 1928 en lett konstruksjon har man fått skapt en viktig gang- og sykkelforbindelse som et samlende element over Limfjorden. Forbindelsen, som består av påhengte elementer i en markant rød farge, har ved sitt design blitt et markant landemerke og fremstår i fin harmoni med jernbanebroens stålkonstruksjon.

 

Kulturbroen er 403 meter lang og ble også innviet i mars 2017, i en lett og elegant konstruksjon som er designet av C.F. Møller, som blant annet også står bak utviklingen av Aalborgs Havnefront, som har fått flere utmerkelser.

 

More about the Herningsholm Vocational School
More about the Aalborg Cultural Bridge

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter