C.F. Møller Architects tager hul på at transformere Aarhus Kommunehospital

C.F. Møller Architects tager hul på at transformere Aarhus Kommunehospital - C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

17.9.2018 | Aarhus Kommunehospital skal transformeres til et nyt campus-område for Aarhus Universitet, og C.F. Møller Architects er tildelt første del af dette arbejde.

 

Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S (FEAS) er bygherre på projektet, og ambitionen er at udvikle Aarhus Kommunehospital til et nyt campusområde for Aarhus Universitet, der fremadrettet kaldes Universitetsbyen.

C.F. Møller Architects er, med Moe som underrådgiver, blevet tildelt opgaven med at renovere og ombygge det første område af hospitalskomplekset med henblik på at skabe laboratoriefaciliteter til Aarhus Universitet.

 

- Vi er glade for at blive tildelt denne opgave og glæder os til at gå videre med arbejdet. Opgaven passer perfekt til os, da vi har stor ekspertise inden for både laboratorier, universiteter og hospitaler, og vi samtidig kender både Aarhus Kommunehospital og Aarhus Universitet godt i forvejen. Begge komplekser er oprindeligt tegnet af os og er en vigtig del af C.F. Møllers historie, fortæller Klavs Hyttel, bestyrelsesformand, partner og arkitekt hos C.F. Møller.

Det første projekt i transformationen af Aarhus Kommunehospital er udgør den største del af transformationen. Opgaven omfatter det, der hedder bygningskompleks 1870, som består af fem separate bygninger på i alt 28.900 m2. Samlet forventer FEAS, at den fremtidige bebyggelse på Kommunehospitalet vil udgøre 110.000 m2.

 

Historisk projekt
C.F. Møller og Kay Fisker vandt i 1931 sammen konkurrencen om at udbygge Kommunehospitalet i Aarhus, og siden har tegnestuen ved en lang række lejligheder sat sit præg på udviklingen af området. I 1932 vandt C.F. Møller og Kay Fisker yderligere, sammen med Povl Stegmann og landskabsarkitekt C.Th. Sørensen, konkurrencen om Aarhus Universitet. Begge projekter var i høj grad med til at etablere C.F. Møller som tegnestue i Aarhus, og de er i dag en betydelig del af arkitektvirksomhedens arv og DNA. I dag har C.F. Møller Architects kontorer i Aarhus, Aalborg, København, Stockholm, Oslo og London.

 

Erfarne forsknings- og universitetsarkitekter
Aarhus Universitets Campus blev i 2006 udvalgt som et af 12 arkitektoniske danske mesterværker og dermed optaget i den danske Arkitekturkanon, og arkitekter fra hele verden besøger i dag Aarhus for at se campusparken og bygningerne. I forbindelse med optagelsen fik universitetet følgende ord med på vejen af Kulturministeriet:

 

- Aarhus Universitet signalerer lysere tider for byen og landet ved opførelsen i trediverne. Arkitekturen er moderne, umiddelbart antimonumental, som en organisk fortolkning af den åbne campus midt i byen, og som et markant og robust vidnesbyrd om, hvor smukt og humant en større struktur i en bymæssig sammenhæng kan udvikles i mere end 70 år.

 

C.F. Møller Architects er i dag fortsat involveret i arbejdet med løbende at modernisere bygninger og campusområdet. Erfaringerne fra Aarhus har senest fundet anvendelse i bl.a. Mærsk Tårnet for Københavns Universitet, som er et state-of-the-art research-kompleks, og Biomedicum, for Karolinska Institutet i Stockholm. Karolinska Institutet er et af verdens førende medicinske universiteter og er bl.a. kendt for uddelingen af Nobelpriser i medicin og fysiolog. Biomedicum, der indvies efter sommeren 2018, skaber et samlende miljø til fremtidens forskning, med ultrafleksibelt indrettede laboratorie- og kontorfaciliteter, der virker som katalysator for grænseløst samarbejde mellem de forskellige forsknings- og studiemiljøer.

C.F. Møller Architects tager hul på at transformere Aarhus Kommunehospital - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.

Reviderede planer opera- og kulturhus

5.3.2019 | De nye planer viser et endnu stærkere koncept, som styrker samarbejdet mellem fire kulturleverandører og bidrager til at genoplive Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.

Vinder arkitektkonkurrencen om Det ny SIMAC

27.2.2019 | Det ny SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) bliver fremtidens maritime uddannelsesinstitution på havnen i Svendborg. Det åbne, fleksible og moderne læringshus er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT.

Sveriges højeste træhus

26.2.2019 | C.F. Møller Architects står bag Sveriges højeste massiv-træhus, som nu tager imod de første lejere. Huset er konstrueret i massivtræ og står i Västerås, en time fra Stockholm, som et pejlemærke for både området og en bæredygtig fremtid.

Ny stor skoleopgave i Sverige

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fået til opgave at tegne Haninge Kommunes nye markante skole og aktivitetshus i Vega. Opgaven omfatter også at tegne ti nye børnehaver på basis af en form for skabelon for børnehaver.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.
Vis flere