Dobbelt sejr for C.F. Møller ved WAN AWARDS 2017 - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
2.3.2018

Dobbelt sejr for C.F. Møller ved WAN AWARDS 2017

C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.
Dobbelt sejr for C.F. Møller ved WAN AWARDS 2017 - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Dobbelt sejr for C.F. Møller ved WAN AWARDS 2017 - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

WAN (World Architecture News) Awards har i de sidste ti år anerkendt og tildelt priser for eminent design.  Dette års 10. prisuddeling, der blev afholdt på London Marriott Hotel onsdag den 28. februar, blev en stor succes for arkitektfirmaet med en dobbelt sejr.  Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre i London, der er tegnet i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, modtog prisen ‘Metal in Architecture’, og Copenhagen International School modtog prisen ‘Best in Europe Education’. Skolen blev også nomineret til Waterfront Award denne aften.


Vartegn i London
Low Carbon Energy Centre er et vigtigt nyt vartegn for bæredygtig og billig energi for Greenwich-halvøen, der er et af Londons største byudviklingsområder med 15.700 nye boliger og over 300.000 m² kontorareal.


Ud fra et ønske om at afmystificere energiproduktionsprocessen er maskinrummet og de tilhørende fleksible kontorlokaler suppleret med et besøgscenter, der tilbyder en interaktiv læringsoplevelse for tilmeldte grupper af besøgende. Bygningens grundareal giver fleksibilitet, så man kan indføre ny energiteknologi i løbet af bygningens lange levetid.


En 49 meter høj trækkanal har fået et udseende, som kendetegner adgangen til halvøen. Strukturens beklædning, som er designet af den britiske kunstner Conrad Shawcross, er dannet af hundredvis af trekantede felter, der foldes og fordeles hen over tårnets overflade, så der dannes komplekse geometriske mønstre. Disse mønstre bryder fladen visuelt og skaber en ujævn reliefvirkning, der leger med flugtpunkter og perspektiv. Om natten skaber et integreret belysningsdesign en skiftende række kompositioner, der oplyser strukturen indefra.

 

Fremtidens skole er drevet af solceller
Copenhagen International School er et nyt skolebyggeri for Copenhagen International School, der ligger på en prominent grund i Københavns nye bykvarter Nordhavn.


Den arkitektoniske idé har været at give skolen en åben fremtoning, der skaber en god sammenhæng mellem skolens lokaler og det offentlige byrum. Den store skolebygning er samtidig opdelt i fire mindre delskoler, som hver især er tilpasset til at opfylde børnenes behov på forskellige alderstrin. For eksempel er klasselokalerne for de yngste elever særligt store, og der finder en bred vifte af funktioner sted i og omkring klasseværelserne, der alle har særligt tilknyttede grønne områder og steder med faciliteter til drama/optræden, idræt osv. Tårnene har fra fem til syv etager. Alle fire skoleenheder er placeret oven på grundplanen, der indeholder fælles og mere udadvendte aktiviteter, herunder en hall, sportsfaciliteter, en kantine, bibliotek og faciliteter til optræden. På fællesarealerne kan der afholdes arrangementer for både skole og lokalsamfund. Bygningens grundenhed omfatter en fælles tagterrasse, der fungerer som legeplads for hele skolen – og som et sikkert miljø for især de yngste elever.


Skolebygningens enestående facade er beklædt med 12.000 solcellepaneler, som hver især er vinklet til at skabe en paillet-lignende effekt, og som kommer til at dække mindst halvdelen af skolens årlige elforbrug. De bygningsintegrerede solceller dækker et samlet areal på 6.048 kvadratmeter, hvilket gør dem til et af de største solkraftværker i Danmark.

 

WAN AWARDS 2017
Copenhagen International School
Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder