Dobbelt sejr for C.F. Møller ved WAN AWARDS 2017

Dobbelt sejr for C.F. Møller ved WAN AWARDS 2017 - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

 

WAN (World Architecture News) Awards har i de sidste ti år anerkendt og tildelt priser for eminent design.  Dette års 10. prisuddeling, der blev afholdt på London Marriott Hotel onsdag den 28. februar, blev en stor succes for arkitektfirmaet med en dobbelt sejr.  Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre i London, der er tegnet i samarbejde med den britiske kunstner Conrad Shawcross, modtog prisen ‘Metal in Architecture’, og Copenhagen International School modtog prisen ‘Best in Europe Education’. Skolen blev også nomineret til Waterfront Award denne aften.


Vartegn i London
Low Carbon Energy Centre er et vigtigt nyt vartegn for bæredygtig og billig energi for Greenwich-halvøen, der er et af Londons største byudviklingsområder med 15.700 nye boliger og over 300.000 m² kontorareal.


Ud fra et ønske om at afmystificere energiproduktionsprocessen er maskinrummet og de tilhørende fleksible kontorlokaler suppleret med et besøgscenter, der tilbyder en interaktiv læringsoplevelse for tilmeldte grupper af besøgende. Bygningens grundareal giver fleksibilitet, så man kan indføre ny energiteknologi i løbet af bygningens lange levetid.


En 49 meter høj trækkanal har fået et udseende, som kendetegner adgangen til halvøen. Strukturens beklædning, som er designet af den britiske kunstner Conrad Shawcross, er dannet af hundredvis af trekantede felter, der foldes og fordeles hen over tårnets overflade, så der dannes komplekse geometriske mønstre. Disse mønstre bryder fladen visuelt og skaber en ujævn reliefvirkning, der leger med flugtpunkter og perspektiv. Om natten skaber et integreret belysningsdesign en skiftende række kompositioner, der oplyser strukturen indefra.

 

Fremtidens skole er drevet af solceller
Copenhagen International School er et nyt skolebyggeri for Copenhagen International School, der ligger på en prominent grund i Københavns nye bykvarter Nordhavn.


Den arkitektoniske idé har været at give skolen en åben fremtoning, der skaber en god sammenhæng mellem skolens lokaler og det offentlige byrum. Den store skolebygning er samtidig opdelt i fire mindre delskoler, som hver især er tilpasset til at opfylde børnenes behov på forskellige alderstrin. For eksempel er klasselokalerne for de yngste elever særligt store, og der finder en bred vifte af funktioner sted i og omkring klasseværelserne, der alle har særligt tilknyttede grønne områder og steder med faciliteter til drama/optræden, idræt osv. Tårnene har fra fem til syv etager. Alle fire skoleenheder er placeret oven på grundplanen, der indeholder fælles og mere udadvendte aktiviteter, herunder en hall, sportsfaciliteter, en kantine, bibliotek og faciliteter til optræden. På fællesarealerne kan der afholdes arrangementer for både skole og lokalsamfund. Bygningens grundenhed omfatter en fælles tagterrasse, der fungerer som legeplads for hele skolen – og som et sikkert miljø for især de yngste elever.


Skolebygningens enestående facade er beklædt med 12.000 solcellepaneler, som hver især er vinklet til at skabe en paillet-lignende effekt, og som kommer til at dække mindst halvdelen af skolens årlige elforbrug. De bygningsintegrerede solceller dækker et samlet areal på 6.048 kvadratmeter, hvilket gør dem til et af de største solkraftværker i Danmark.

 

WAN AWARDS 2017
Copenhagen International School
Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Projekt for prominent tysk universitet

3.7.2018 | C.F. Møller Architects er blevet valgt til en ambitiøs campusmasterplan, der skal beskrive den fremtidige udvikling af universitetet og universitetshospitalet i Heidelberg, som er et af de mest prestigefyldte universiteter i Tyskland og i hele verden.

BUSINESS CENTER TRELLEBORG - CIRKULÆR ØKONOMI

29.6.2018 | C.F. Møller Architects og Tyréns er sammen et af tre teams, som deltager i arkitektkonkurrencen om Business Center Trelleborg i Sverige. Bedømmelsen skal resultere i en sammenfatning af gode idéer fra de tre teams, som man kan bygge videre på. Sammenfatningen skal danne grundlag for videre diskussion og arbejde, som skal føre til en fysisk strukturplan for området.

Vinder nyt projekt i Tyskland

28.6.2018 | C.F. Møller har vundet en international konkurrence om at tegne en ny togstation i Altona i Hamborg, Tyskland. Ambitionen med forslaget er, at bygningsværket skal fungere som en visionær milepæl og en bymæssig katalysator, både for udviklingen af den nordlige bydel Altona og i bredere forstand af Hamborg. Ved at binde natur og byliv sammen kommer den nye station til at bidrage til byens vision om at samle dens grønne områder og styrke deres betydning.

Sustainable Campus Excellence Award

20.6.2018 | International Sustainable Campus Network hædrer Mærsk Tårnet af C.F. Møller Architects i kategorien "Building and Innovative Infrastructure".

C.F. Møller Architects sammen EFFEKT med i konkurrence om helhedsplan og ny søfartsskole i Svendborg

14.6.2018 | Fire teams er prækvalificeret til at deltage i arkitektkonkurrencen om det ny SIMAC, fremtidens søfartsskole i på havnen i Svendborg, samt en helhedsplan for området, og C.F. Møller Architects med EFFEKT som underrådgiver er blandt dem.

Valgt som en af Danmarks bedste klimaløsninger

23.5.2018 | Realdania og Sustainia udgiver i dag publikationen Klima100, der samler 100 af de bedste klimaløsninger fra kommuner over hele landet. Publikationen skal øge videndelingen og den grønne omstilling i kommunerne, og projektet Storkeengen af C.F. Møller Landscape er blandt de udvalgte projekter.

Offentliggør plan for nyt byrum i Oslo

11.5.2018 | KLP Eiendom offentliggør - i samarbejde med C.F. Møller Architects, Kristin Jarmund Arkitekter og Rodeo Arkitekter - plan for et nyt byrum med torv, hotel og et højhus ved Oslo Centralstation, som skaber attraktive opholdsarealer og effektive urbane forbindelser.

C.F. Møller Architects afslører nyt tårn

7.5.2018 | Byggeselskabet Olav de Linde og C.F. Møller Architects offentliggør planer om 144 meter højt kontorhus, der som et lyst, skulpturelt landmark ved Aarhus Havn forener byliv og kulturhistorie med nye, attraktive kultur- og erhvervs-faciliteter samt offentlige restauranter i samme bygning.

Mærsk Tårnet præmieret

3.5.2018 | Københavns kommune præmierer hvert år smukke bygninger samt bymiljøer og anlæg, og Mærsk Tårnet og SUND Naturpark blev 3. maj præmieret under en ceremoni på Københavns Rådhus.

Vundet hospitalsprojekt i Braunschweig, Tyskland

13.4.2018 | HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

C.F. Møller skal modernisere Globen

10.4.2018 | Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.

Aarhus’ banegrav dækkes til med bilfri by

6.4.2018 | I samarbejde med Aarhus Kommune er DSB, MT Højgaard og C.F. Møller Architects i gang med at udarbejde virkeliggørelsen af visionen Banekvarteret. En ny, bilfri bydel i Aarhus, som udvikler området og forbinder de omkringliggende kvarterer med en overdækning af banegraven fra Bruuns Bro til Frederiks Bro.

C.F. Møller vinder opgave i Finland

19.3.2018 | C.F. Møller skal sammen med det finske arkitektbureau Aihio Arkkitehdit tegne Tammerfors' nye voksenpsykiatriske enhed. Voksenpsykiatrien skal flytte fra de gamle lokaler ved Pitkäniemi sygehus i Nokia til Tampere Universitetshospital (TAYS). Den præcise placering vil blive afgjort i løbet af foråret.

Vinder pris for bedste sundhedsbyggeri

16.3.2018 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM 2018 Award for Mærsk Tårnet i kategorien ’Best Healthcare Development’.

Copenhagen International School wins Commendation

12.3.2018 | From 234 worldwide applications Copenhagen International School was recognized as a project that makes a significant contribution to the quality and appearance of the built environment. Commendation level schemes demonstrate a good standard of architecture or design, whilst being sustainable, accessible and provide a positive civic contribution.

Dobbelt sejr ved WAN AWARDS 2017

2.3.2018 | C.F. Møllers Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Center fik begge tildelt priser ved prisuddelingen i London.

C.F. Møller har fået godkendelse af et nyt psykiatrisk hospitalsprojekt London

27.2.2018 | Et nyt psykiatrisk hospital tegnet af C.F. Møller med et stærkt fokus på helbredende arkitektur er nu et skridt tættere på at blive realiseret efter enstemmig godkendelse af projektet i Royal Borough of Kingston Upon Thames.

Vinder konkurrence i Island

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

Meet C.F. Møller at MIPIM 2018

21.2.2018 | C.F. Møller Architects will be participating at MIPIM 2018. See who is going.

Finalist i byudviklingsprojekt i Sverige

14.2.2018 | Galten-kvarteret i Lund i Sverige skal udvikles og C.F. Møller Architects er med forslaget om en miniby, hvor gode naboskaber og grønne omgivelser er i fokus blandt de sidste to finalister, der kan vinde opgaven.

Udvalgt til ambitiøst klimasikringsprojekt

8.2.2018 | C.F. Møller Landscape skal sammen med andre eksperter fra Danmark og Holland i løbet af de kommende fire måneder udvikle nye metoder til at beskytte Randers midtby mod stormfloder. Det sker som led i et EU-projekt, hvor målet er at gøre midtbyen robust over for stormflod uden at skabe barrierer mod vandet og naturen.

2. Plads i International konkurrence

30.1.2018 | Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.

Grønt Lys til nyt Ressourcecenter i London

30.1.2018 | I samarbejde med Lambeth Council er C.F. Møller nu kommet et skridt nærmere på opførelsen af et nyt ressourcecenter for voksne med indlæringsvanskeligheder på Coburg Crescent i Lambeth i Sydlondon.

Vinder rammeaftale med Domea.dk

29.1.2018 | C.F. Møller Architects vinder ny rammeaftale med Domea.dk, der gælder renoveringsprojekter i Vestdanmark.
Vis flere