Renovering med Plads til nye Samarbejdsformer

Renovering med Plads til nye Samarbejdsformer - C.F. Møller. Photo: Mark Syke

14.3.2016 | En netop afsluttet renovering på SUND, Københavns Universitet, har omdannet tidligere lagerrum og mørke kontorgange til et moderne, lyst og afvekslende arbejdsmiljø – med respekt for Panum Instituttets karakteristiske arkitektur.

 

I forbindelse med opførelsen af udvidelsen af Panum komplekset, Mærsk Bygningen, var det nødvendigt at nedrive en del af det eksisterende Panum, og med nedrivningen opstod muligheden for at omdanne en stor del af komplekset til et nyt og sammenhængende kontorfællesskab for Dekanat og fakultetsadministrationen, eksempelvis ledelsessekretariat, kommunikation, økonomi, HR mfl. samt arbejdspladser for driftspersonalet på Panum, ved at skabe et åbent og transparent kontormiljø med en høj grad af fleksibilitet.

Højt til loftet
Omdannelsen er sket med stor respekt for den eksisterende arkitektur. Den oprindelige loftshøjde er genskabt, de bærende søjler fremstår stadig i rå form og der er synlige installationer i loft, ligesom der er arbejdet med at integrere de oprindelige Panum farver på markante områder. En række gode mødefunktioner – både som egentlige møderum, delvist åbne mødebokse og åbne loungearealer – supplerer de fælles kontorområder.

- Ledelse og medarbejdere i driftsafdelingen er for første gang i mange år samlet i et fælles område, og der har været stor begejstring fra alle både for funktionaliteten af lokalerne, indretningen – der skaber helt nye muligheder for samarbejde og networking – og for den meget flotte arkitektur, der giver daglig arbejdsglæde, forklarer Marianne Vejen Hansen, brugerkoordinator og projektleder på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

En væsentlig del af opgaven var at de nye lokaler levede op til brugernes ønsker og krav til udformning og design, og samtidig kunne skabe en identitet i sammenhæng med brugernes arbejdstype og funktion. En målrettet brugerproces med en høj grad af inddragelse og et visionsseminar for hele driftsafdelingen blev gennemført, så konkrete behov og ønsker fra brugerne blev inddraget og implementeret i projektet. De åbne kontorområder er derfor udformet med synlige installationer – ventilationsrør, kabelbakker mv., og de eksisterende Panum lysarmaturer genbrugt og ombygget med energibesparende LED lyskilder.

Ny åbenhed
Ombygningerne gav samtidig mulighed for at der kunne arbejdes med en helhedsløsning for en genskabelse og renovering af bygningens facader, for at få gode dagslysforhold til arbejdspladserne i bygningen, og samtidig skabe en facade som var tilpasset bygningens arkitektur og oprindelige facadeelementer. For facaderne mod øst og syd blev de eksisterende lukkede panelfacader tilpasset og der er tilføjet gennemgående vinduesbånd i geometri og form som det øvrige Panum. I stueetagens massive murede base blev de karakteristiske gennemgående vinduesskår i murværket gentaget for at skabe tilstrækkeligt lysforhold for kontorpladserne her, og mellem stue- og førsteetagen blev der skabt gennembrud med markante ovenlys for at trække dagslys ned gennem bygningen.

Afleveringen blev grundigt planlagt med henblik på ”mangelfri aflevering”, hvilket var en af årsagerne til, at lokalerne kunne tages i brug umiddelbart efter aflevering, og projektet er netop indstillet til Renover Prisen 2016.

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.

Reviderede planer opera- og kulturhus

5.3.2019 | De nye planer viser et endnu stærkere koncept, som styrker samarbejdet mellem fire kulturleverandører og bidrager til at genoplive Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.

Vinder arkitektkonkurrencen om Det ny SIMAC

27.2.2019 | Det ny SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) bliver fremtidens maritime uddannelsesinstitution på havnen i Svendborg. Det åbne, fleksible og moderne læringshus er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT.

Sveriges højeste træhus

26.2.2019 | C.F. Møller Architects står bag Sveriges højeste massiv-træhus, som nu tager imod de første lejere. Huset er konstrueret i massivtræ og står i Västerås, en time fra Stockholm, som et pejlemærke for både området og en bæredygtig fremtid.

Ny stor skoleopgave i Sverige

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fået til opgave at tegne Haninge Kommunes nye markante skole og aktivitetshus i Vega. Opgaven omfatter også at tegne ti nye børnehaver på basis af en form for skabelon for børnehaver.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.
Vis flere