C.F. Møller Architects bringer helende arkitektur til Finland

C.F. Møller Architects bringer helende arkitektur til Finland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

 

Begrebet evidensbaseret arkitektur, kombineret med C.F. Møller Architects' skandinaviske rødder med stor vægt på dagslys og nærhed til naturen, er kernen i C.F. Møller Architects' ekspertise inden for sundhedspleje. Dette kommer nu til udtryk i et nyt psykiatrisk afsnit på Tampere Universitetshospital i form af en bygning, der skal understøtte patienternes helende proces og personalets arbejdsmiljø - et positivt miljø, der kommer alle til gavn.

 

- Vi er meget glade for, at Tampere Universitetshospital ønsker at bringe vores internationale erfaringer fra sundhedssektoren til Finland med ambitionen om at tegne en klinik med fokus på trivsel for både personale og patienter. Vi vil kombinere vores erfaringer fra en række lande som for eksempel Tyskland, Danmark, Storbritannien, Sverige og Norge og med inspiration fra finske traditioner projektere et moderne og velfungerende psykiatrisk afsnit til Tampere Universitetshospital, siger Mårten Leringe, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects, der samarbejder med det finske arkitektfirma Aihio Arkkitehdit Oy om dette projekt.

 

Det nye afsnit i Tampere
Det psykiatriske hospitalsafsnit består af en selvstændig udvidelse af Tampere Universitetshospital og vil blive placeret i udkanten af hospitalsområdet, lige op til den nærliggende natur og et udendørs område. Forbindelsen til hospitalets infrastruktur giver organisatoriske og strukturelle fordele, mens den afsides beliggenhed giver afsnittet dets egen identitet og afsondrethed. De sidstnævnte funktioner, kontakten med naturen og muligheden for udendørs områder, er en stor fordel i den psykiatriske behandling.

 

Understøtning af helingsprocessen
Det psykiatriske hospitalsafsnit har en fleksibel organisatorisk struktur, der understøtter patienternes helingsproces og personalets arbejdsmiljø. Strukturen skaber forskellige områder, hvor patienterne kan være alene eller være sociale, og med fællesrum med offentlig adgang – både indendørs og udendørs – for at imødekomme psykiatriske patienters behov, villighed og evne til at være en del af hverdagslivet og tilpasse sig livet i omverdenen.

 

Det psykiatriske hospitals tre U-formede bygninger vender så at sige ryggen mod den omgivende natur og danner sammen med en administrations- og en aktivitetsbygning en ring, der omslutter en lukket gårdhave, der er fælles for hele komplekset. Aktiviteter, besøg og samvær er rettet mod og finder sted i det sikre og afsondrede miljø, som den indre gårdhave udgør.

 

Hospitalsafsnittets bygninger er organiseret på en sådan måde, at afdelingerne ligger parvist med en fælles kerne til personale og diverse funktioner, hvilket giver optimal fleksibilitet og effektivitet, samtidigt med at det sikrer et godt overblik over afdelingen og et højt sikkerhedsniveau. Den cirkulære konstruktion og de lodrette knudepunkter inden i de enkelte bygninger sikrer korte afstande og god kommunikation i hele hospitalsafsnittet.

 

Finsk inspiration
Bygningen er inspireret af den eksisterende klinik i Pitkäniemi, der har naturlige havelignende omgivelser, og Tampere's industrielle arv, der er karakteriseret af mursten og træ og den omgivende natur. Begge anses for at kunne understøtte den helende proces. Kombinationen af disse elementer skaber en moderne, lokalt forankret atmosfære med fokus på både patienter og personale – et helende miljø til gavn for alle.

 

Hospitalsafsnittet omfatter 180 senge til forskellige psykiatriske afdelinger såsom: akutafdeling, afdeling for psykoser, kriseafdeling, ambulant klinik, somatopsykiatrisk afdeling, neuropsykiatrisk afdeling, enhed for depression, neuromoduleringsafdeling, afdeling for stofmisbrug og psykoser samt retspsykiatrisk afdeling. Projektet er på 20.000 m². Det er udarbejdet af C.F. Møller Architects i samarbejde med det finske arkitektfirma Aihio Arkkitehdit Oy.

 

Næste skridt er at opnå byggetilladelse fra det finske sundhedsministerium, hvorefter hospitalsafsnittet forventes afsluttet i 2023.

 

Anerkendt til sundhedspleje
C.F. Møller Architects er anerkendt verden over for deres ekspertise inden for sundhedspleje. C.F. Møller Architects står bag Akershus Universitetshospital i Oslo, afdelingen for akutte og smitsomme sygdomme på Skåne Universitetshospital i Malmø samt Aarhus Universitetshospital, som er blandt de senest afsluttede projekter. C.F. Møller Architects arbejder i øjeblikket på sundhedsprojekter i Tyskland, England og Danmark. Alle projekter er kendetegnet ved en evidensbaseret tilgang, der også er kendt som helende arkitektur.

 

C.F. Møller Architects i Finland
C.F. Møller Architects arbejder i øjeblikket på yderligere et spændende projekt i Finland. Det er en masterplan, der vil resultere i verdens første 100 procent fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen og bymæssige funktioner. Projektet er beliggende i Aviapolis, der er et stort byområde ved siden af Helsinki International Airport (Airport City Aviapolis) og en del af kommunen og byen Vantaa. Visionen for masterplanen er at fusionere de eksisterende elementer af natur, by og lufthavn til en enkelt bymæssig organisme og skabe spændende synergier mellem den unikke blanding af brugere: besøgende, beboere, studerende, arbejdende mennesker og kunstnere.

 

Projektbeskrivelse

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.

Reviderede planer opera- og kulturhus

5.3.2019 | De nye planer viser et endnu stærkere koncept, som styrker samarbejdet mellem fire kulturleverandører og bidrager til at genoplive Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.

Vinder arkitektkonkurrencen om Det ny SIMAC

27.2.2019 | Det ny SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) bliver fremtidens maritime uddannelsesinstitution på havnen i Svendborg. Det åbne, fleksible og moderne læringshus er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT.

Sveriges højeste træhus

26.2.2019 | C.F. Møller Architects står bag Sveriges højeste massiv-træhus, som nu tager imod de første lejere. Huset er konstrueret i massivtræ og står i Västerås, en time fra Stockholm, som et pejlemærke for både området og en bæredygtig fremtid.

Ny stor skoleopgave i Sverige

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fået til opgave at tegne Haninge Kommunes nye markante skole og aktivitetshus i Vega. Opgaven omfatter også at tegne ti nye børnehaver på basis af en form for skabelon for børnehaver.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.
Vis flere