Løfter sløret for innovativt klimatilpasningsprojekt

Løfter sløret for innovativt klimatilpasningsprojekt - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

16.8.2018 | C.F. Møller Architects’ forslag til, hvordan Randers kan tilpasse sig klimaskift og samtidig skabe ny værdi for borgerne ved at koble by og natur bedre sammen, er nu offentliggjort.

 

Randers Kommune ønsker at bearbejde byens seks kilometer lange kant mod vandet, så byen er sikret mod klimaændringer og samtidig kobler byen bedre til vandet og skaber ny værdi for borgerne. 

Det ambitiøse projekt er døbt ’Klimabåndet’, og nu løftes sløret for, hvordan C.F. Møller Architects’ landskabsafdeling - i samarbejde med Orbicon, De Urbanisten, Gemeinschaft og Sadolin og Albæk - ser dette løst. Forslaget, kaldet ’Den Blå Plads’, er den løsning, blandt en række forslag fra C.F. Møller Architects’ hold, som Randers Kommune nu ønsker at høre borgernes holdning til og derfor har lagt ud på sin hjemmeside.

’Den Blå Plads’ skaber et nyt samlingssted, som forbinder byen på tværs af Randers Fjord med det blå - vandet - i centrum. Her vil nye siddeplinte, trapper og flydende pontoner sikre, at man kan komme helt tæt på vandet - samtidig med, at byen beskyttes mod stormflod.

 

- Vi har haft en rigtig god og konstruktiv proces med både kommunen og alle på holdet. Vi glæder os nu til at se modtagelsen blandt borgerne og se dem arbejde videre med de input og den inspiration, vi har givet byen, fortæller Lasse Palm, chef for landskabsafdelingen hos C.F. Møller Architects.


Samarbejde og dialog i højsædet
I stedet for en traditionel arkitektkonkurrence er forslagene til ’Klimabåndet’ udviklet i et såkaldt parallelopdrag. Dermed har to hold arbejdet med samme opgave på samme tid med fælles workshops undervejs. I hele processen har der været fokus på samarbejde og dialog, også mellem holdene.

- Det har været meget udbytterigt for os at have en løbende dialog med holdene, og jeg tror også, det har bidraget positivt til den kreative proces. Begge hold viser i deres forslag stor forståelse for det særlige i Randers. Både den særlige natur og byens historie og identitet," siger Nels Markussen, som er chef for Miljø og Natur og ansvarlig for projektet.

 

FAKTA
De to hold består af:


• C.F. Møller Architects med Orbicon, De Urbanisten, Gemeinschaft og Sadolin og Albæk.
• SLA med Niras, Witteveen+Bos, 2+1 Idebureau og Mette Bjærge.

 

Randers Fjord er udpeget som et af de 10 områder i Danmark, hvor risikoen for omfattende skader ved en stormflod er størst. Det er derfor helt nødvendigt at arbejde med, hvordan Randers kan gøres mere robust over for oversvømmelser. Det er både for at beskytte de lavtliggende bydele, som allerede i dag er i risiko for oversvømmelse, og for at sikre mulighederne for at udvikle havnearealerne i fremtiden, som det planlægges i udviklingsprojektet Byen til Vandet.

Derfor afholdt Randers Kommune i foråret 2018 det såkaldte parallelopdrag om Klimabåndet. Klimabåndet er en del af det midtjyske klimatilpasningsprojekt Coast to Coast Climate Challenge (C2CCC). Randers Kommune deltager sammen med 30 andre midtjyske partnere. I alt modtager de 31 midtjyske partnere 52 mio kr. i støtte fra EU LIFE-programmet til 24 delprojekter. Midlerne skal bruges til at løfte den midtjyske klimatilpasning til nye højder i løbet af det 6-årige klimatilpasningsprojekt. Læs mere på projektets hjemmeside: www.c2ccc.eu

 

Om C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects er et af Skandinaviens førende arkitektfirmaer med mere end 90 års prisvindende projekter i Norden og resten af verden. C.F. Møller Architects’ landskabsafdeling arbejder på tværs af landegrænser og løser opgaver både selvstændigt og i samarbejde med virksomhedens øvrige specialiserede afdelinger.

 

Se alle forslag til Klimabåndet på http://byentilvandet.randers.dk/klimabaandet


Link til pressemeddelelse fra Randers Kommune: https://nyheder.randers.dk/alle-nyheder/2018/08/klimatilpasning-giver-oplevelser-ved-vandet-i-randers/

Link til hele C.F. Møller Architects’ forslag: https://byentilvandet.randers.dk/media/49566/klimabaandet-a3-mappe_cf-m%C3%B8ller_komprimeret.pdf

 

PDF med C.F. Møller Architects' forslag
Pressemeddelelse Randers Kommune
Alle forslag til Klimabåndet

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.

Reviderede planer opera- og kulturhus

5.3.2019 | De nye planer viser et endnu stærkere koncept, som styrker samarbejdet mellem fire kulturleverandører og bidrager til at genoplive Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.

Vinder arkitektkonkurrencen om Det ny SIMAC

27.2.2019 | Det ny SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) bliver fremtidens maritime uddannelsesinstitution på havnen i Svendborg. Det åbne, fleksible og moderne læringshus er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT.

Sveriges højeste træhus

26.2.2019 | C.F. Møller Architects står bag Sveriges højeste massiv-træhus, som nu tager imod de første lejere. Huset er konstrueret i massivtræ og står i Västerås, en time fra Stockholm, som et pejlemærke for både området og en bæredygtig fremtid.

Ny stor skoleopgave i Sverige

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fået til opgave at tegne Haninge Kommunes nye markante skole og aktivitetshus i Vega. Opgaven omfatter også at tegne ti nye børnehaver på basis af en form for skabelon for børnehaver.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.
Vis flere