C.F. Møller Architects vinner ny internasjonal pris - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
18.5.2017

C.F. Møller Architects vinner ny internasjonal pris

Bestsellers kontorkompleks i Aarhus, Danmark, tegnet av C.F. Møller Architects, vinner European Architecture Award i kategorien Office Buildings.
 C.F. Møller Architects vinner ny internasjonal pris - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
 C.F. Møller Architects vinner ny internasjonal pris - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Totalt 327 prosjekter fra 32 land kjempet om å bli det første til å motta European Architecture Awards. C.F. Møller var den eneste nordiske arkitektvirksomheten som slapp gjennom nåløyet og ble nominert til finalen, hvor vinneren ble avslørt torsdag 18. mai i Brussel. C.F. Møller skrev seg inn i historien som den første arkitektvirksomheten som mottok kategorien Office Buildings.
– Vi er glade og stolte over denne prisen, siden Bestseller er et lysende eksempel på hva vi står for. Det vil si høy arkitektonisk kvalitet, holdbarhet, innovasjon og bærekraft med utgangspunkt i respekt for beliggenheten og menneskene som skal ferdes i og rundt bygningen, forteller Julian Weyer, arkitekt og partner hos C.F. Møller Architects, som mottok prisen under en seremoni i Brussel.

 

Bestseller – en by i byen
Bestseller-konseptet består av en rekke bygninger som ligger forskjøvet i forhold til hverandre og som er forbundet av forskjellige utearelaer, for eksempel atrier, terrasser og takhager.
Blandingen av kontorer og utearealer skaper en følelse av en by i byen. Komplekset, som har kanaler og vann på alle fire sider, markerer inngangen til den nye, urbane bydelen ved Aarhus' havnefront.
Bygningen rommer ca. 800 arbeidsplasser, samt showrooms, auditorium, foto- og filmstudioer, en stor kantine og fellesfasiliteter til moteshow og konferanser. Lenke til Bestseller.
Bestseller har tidligere blitt tildelt Aarhus Kommunes Arkitekturpris 2015, WAN Commercial Award 2015 og Naturstenprisen 2016.

 

God andreplass
C.F. Møller var i tillegg nominert i kategorien Urban Development, hvor Copenhagen International School fikk en god andreplass. Skolen har en sentral beliggenhet i den nye bydelen Nordhavn i København, hvor den skal bidra til å gjøre området attraktivt og levende. Skolen har gjort seg bemerket både i Danmark og internasjonalt med blant annet fasaden, som består av 12 000 solcellepaneler. Den har blant annet nettopp fått fyldig omtale på åtte sider i den aktuelle utgaven av det anerkjente, internasjonale tidsskriftet The Plan.

 

Les mere om Bestseller
Les mere om Copenhagen International School
Les mere om European Architecture Awards

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter