C.F. Møller Architects vinner pris for beste helsebygg - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
16.3.2018

C.F. Møller Architects vinner pris for beste helsebygg

C.F. Møller Architects mottar pris på MIPIM 2018 for Mærsk-tårnet i kategorien «Best Healthcare Development»
C.F. Møller Architects vinner pris for beste helsebygg - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
C.F. Møller Architects vinner pris for beste helsebygg - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Mærsk-tårnet er en state-of-the-art forskningsbygning som med sin nyskapende arkitektur gir optimale rammer for helseforskning i verdensklasse. Det markerer seg også som et fyrtårn i København og bidrar til å utvikle lokalområdet. 

 

Tårnet er en utvidelse av Panum, Københavns Universitets helsefaglige fakultet, og det inneholder både forsknings- og undervisningsfasiliteter, samt et konferansesenter med auditorier og møtelokaler integrert med den nyeste teknologien.


- Vi er veldig glade for å motta denne prisen. Det understreker at vi er i stand til å forene state-of-the-art forskning- og undervisningsfasiliteter med et omkringliggende samfunn. Gjennom dette skaper vi mulighet for banebrytende arbeid og tiltrekker verdens beste forskere, samtidig som det skapes en verdi for byen. Man kan si at vi forener det lokale med det globale gjennom vår holistiske designtilnærming, sier Mads Mandrup Hansen, arkitekt og partner hos C.F. Møller Architects.


Sjette premiering til Mærsk-tårnet
Premieringen ved årets MIPIM-konferanse, som er den årlige bransjekonferansen i Cannes, er sjette gang Mærsk-tårnet blir premiert siden bygningen ble tatt i bruk i 2017. Tidligere har C.F. Møller Architects bl.a. mottatt premiering fra Foreningen Hovedstadens Forskønnelse, en pris i kategorien «Higher Education and Research» under World Architecture Festival (WAF), en «Scandinavian Green Roof Award» og en «Copper in Architecture Award 2017” for tårnets innovative og skulpturelle kobberfasade. Selve prosjektet vant

 

C.F. Møller Architects i en internasjonal konkurranse i 2010.

 

Fakta
Adresse: Nørre Campus, Blegdamsvej, København, Danmark
Byggherre: BYGST og Københavns Universitet
Donasjon: A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene formål
Arkitekt: C.F. Møller Architects
Landskapsarkitekt: SLA
Ingeniør: Rambøll
Samarbeidspartnere: aggebo&henriksen, Cenergia, Gordon Farquharson, Innovation Lab
Størrelse: (24.700 m² laboratorier, kontorer og fellesfunksjoner + 18.000 m² foaje, kantine, auditorier, undervisningslokaler og teknikk)
År: 2010-2017 

 

High-res pictures
MIPIM Awards 2018

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter