C.F. Møller Design samarbeider med Modulex om arkitektonisk skiltsystem - C.F. Møller. Photo: Modulex
9.5.2017

C.F. Møller Design samarbeider med Modulex om arkitektonisk skiltsystem

«VIA» er et nytt arkitektonisk skiltsystem som er designet og utviklet i samarbeid mellom det danske skiltfirmaet Modulex og C.F. Møller Design.
C.F. Møller Design samarbeider med Modulex om arkitektonisk skiltsystem - C.F. Møller. Photo: Modulex
C.F. Møller Design samarbeider med Modulex om arkitektonisk skiltsystem - C.F. Møller. Photo: Modulex

Det omfattende skiltsystemet er utviklet på bakgrunn av behovet for tydelig og enkel wayfinding-løsning for et stort sykehusprosjekt i Danmark. Serien er på mange måter bærekraftig, og den er basert på modernistiske designtradisjoner med fokus på funksjon, estetikk og kommunikasjon. Den er designet for å oppnå maksimal fleksibilitet med elementer som er enkle å montere, oppdatere og skifte ut.

 

Med et tydelig skandinavisk uttrykk tilbyr VIA enkle løsninger til skilting både innendørs og utendørs. Sammen utgjør de et fleksibelt og modulært system som kan brukes på mange måter og som gir en rekke muligheter for skiltenes størrelse, plassering, farge og kombinasjoner i større og mindre skiltgrupper, som enkelt kan tilpasses komplekse wayfinding-oppgaver innen helsepleie, utdanning, fritid og transportsektoren.

 

Velegnet for store og komplekse prosjekter
Navigasjonsplaner karakteriserer ofte skiltkrav i tre grupper: Oversikts-, referanse- og destinasjonsskilt som i en sammenhengende flyt fører gjesten fra ankomststedet til destinasjonen. De mange valgmulighetene og formatene i VIA-serien har skiltløsninger for samtlige kategorier, fra et stort skilt på parkeringsplassen, via retningsangivende skilting både utendørs og innendørs, til destinasjonsskiltet på dør, vegg eller fra taket som bekrefter at man har kommet frem.

Systemet er spesielt viktig i store og komplekse bygninger og anlegg på grunn av de fleksible konfigurasjonene som gjør at man kan få et sammenhengende estetisk uttrykk i skiltingen, som underbygger arkitekturen samtidig som det blir enklere for gjesten å finne fram.
 

 

Enkelt og logisk
VIA-serien er allerede montert i en rekke prosjekter i USA, Asia og Nord-Europa, inkludert det nye universitetssykehuset i Aarhus, hvor arkitektfirmaet C.F. Møller var med i rådgivergruppen. Å sikre god navigasjon på dette enorme anlegget (1 200 000 m²) var en stor grunn til utviklingen av VIA-produktet.

 

«Skiltenes plassering måtte være konsekvent, fleksibel og enkel når det kommer til montering og lesbarhet. Samtidig skulle det være en sterk sammenheng mellom skiltingen utendørs og innendørs. Det var viktig for oss at skiltingen kunne tilpasses omgivelsene og gi et sammenhengende og estetisk uttrykk med respekt for arkitekturens og stedets bruk av materialer og farger. Jeg er glad for å kunne si at vi er veldig fornøyde med resultatet. VIA-systemet er nøyaktig det vi trengte», sier Jon Brøcker, leder for C.F. Møller Design

 

Produsert i Danmark
VIA-serien inkluderer utendørsskilt i form av monolitter som kan støpes ned / boltes fast, samt innendørsskilt med eller uten integrert belysning i form av skilt som henger fra taket, vingeskilt samt vegg- og dørskilt. Det er utviklet fleksible festesystemer til hele serien som kan tilpasses alle bygningsmessige forhold. For økt synlighet av strategisk viktige skilt kan man velge lysskilt med bærekraftig LED-belysning med jevn og ensartet fordeling av lyset. Det energibesparende LED-systemet er enkelt å koble til, enkelt å montere og det er enkelt å koble til eksisterende strømforsyning.

Alle produktene produseres sentralt på Modulex’ fabrikk i Billund som overholder de strengeste miljøbestemmelsene i verden og som har mottatt priser for det.

 

Om C.F. Møller Design
C.F. Møller Design er en del av C.F. Møller, ett av Skandinavias største og ledende arkitektfirmaer. C.F. Møller Design samarbeider med danske og internasjonale selskaper om design og utvikling av innovative produkter for hus, miljø og mennesker.

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter