VEKSØ A/S VINNER ANBUD MED DESIGN UTFØRT AV C.F. MØLLER DESIGN - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
18.4.2017

VEKSØ A/S VINNER ANBUD MED DESIGN UTFØRT AV C.F. MØLLER DESIGN

Aarhus får Danmarks første lettbane, som etter planen skal tas i bruk medio 2017. Veksø A/S vinner anbudsrunden om å levere inventar til sykkelparkering utenfor lettbanestasjonene.
VEKSØ A/S VINNER ANBUD MED DESIGN UTFØRT AV C.F. MØLLER DESIGN - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
VEKSØ A/S VINNER ANBUD MED DESIGN UTFØRT AV C.F. MØLLER DESIGN - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

Avtalen inkluderer sykkelskur, leskjermer, sykkelstativ, pullerter, benker og pumpestasjoner. Alt blir spesialdesignet for lettbanen og byen av C.F. Møller Design.
Flemming W. Skall, Bid Manager hos Veksø, sier om prosjektet: «Det betyr mye for oss å vinne dette anbudet. Dette er den første lettbanen i Danmark, i Danmarks nest største by. Det betyr noe for selvfølelsen vår at vi blir den foretrukne leverandøren til denne typen store infrastrukturprosjekter.»
Utstyret er designet for å passe inn i designspråket fra lettbanens designkonsept, samtidig som det samlede estetiske uttrykket fremtrer homogent og sammenhengende i byrommet.
I begrunnelsen for valget av C.F. Møller og Veksøs designforslag fremheves blant annet:
«Selve designideen er fremragende og gjennomført ned til hver minste detalj. Veksø A/S og C.F. Møller Design har designet en serie nye produkter til byen, hvor hele designserien fremstår elegant i sin utforming, med en sterk identitet og hvor det er en meget overbevisende sammenheng mellom de enkelte inventarproduktene. Designet har en ro og balanse, og det er fremragende tvers igjennom.»
Flemming W. Skall sier om valget av C.F. Møller: «Vi valgte å samarbeide med C.F. Møller Design fordi de har en unik forståelse for produksjonsprosessen, og fordi de leverer et skarpt, enkelt og nordisk design som passer godt til det øvrige designet på lettbanen. Hvis man ser de to designene ved siden av hverandre, ser man tydelig den røde tråden.»

Det nye konseptet bygger videre på designkonseptet for lettbanestasjonenes inventar med en gjennomgående ryggrad som bæres av enkeltsøyler.
Jon Brøcker, sjef for C.F. Møller Design, forklarer: «Vi bestemte oss tidlig for å arbeide videre med den brede og slanke søylen, som kan ses som en skjematisk forenklet metafor for lettbanen. Vi bruker søylen som den robuste, konstruktive basen for alle elementene i serien, og spenningen oppstår når vi kombinerer søylens robuste tyngde med de transparente bøylene, som gir serien karakter og samtidig tjener forskjellige praktiske formål.»

Om Veksø A/S
VEKSØ er en av Nordens største innen design, produksjon og salg av byromsmøbler, belysning, syklisme og Smart City-konsepter. Virksomheten har ca. 100 medarbeidere og egne salgskontorer i Danmark og Sverige. De har produksjon i Danmark og Latvia. Hovedkontoret ligger i Taulov ved Fredericia.

Om C.F. Møller Design
C.F. Møller Design er en del av C.F. Møller, et av Skandinavias største og ledende arkitektfirmaer. C.F. Møller Design samarbeider med danske og internasjonale virksomheter om design og utvikling av innovative produkter til hus, deres omgivelser og livet som leves i dem.

VEKSØ A/S VINNER ANBUD MED DESIGN UTFØRT AV C.F. MØLLER DESIGN - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter