Dobbel seier for C.F Møller Architects under WAN AWARDS 2017 - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
2.3.2018

Dobbel seier for C.F Møller Architects under WAN AWARDS 2017

C.F. Møller Architects prosjekter Copenhagen International School og Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre fikk utmerkelse under seremonien i London.
Dobbel seier for C.F Møller Architects under WAN AWARDS 2017 - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Dobbel seier for C.F Møller Architects under WAN AWARDS 2017 - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

De siste ti årene har WAN Awards (World Architecture News) anerkjent og feiret unik design.  WAN Awards feiret tiårsjubileum i år på London Marriott Hotel onsdag 28. februar, noe som ble en vellykket kveld for kontoret som fikk tildelt to utmerkelser.  Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre i London, som ble designet i samarbeid med den britiske kunstneren Conrad Shawcross, fikk utmerkelsen «Metal in Architecture», og Copenhagen International School fikk utmerkelsen «Best in Europe Education». Skolen var også blant finalistene for Waterfrond-utmerkelsen samme kveld.


Landemerke i London
Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre er et viktig landemerke for bærekraftig og rimelig energi for ett av de største urbane utviklingsområdene i London, Greenwich Peninsula, med sine 15 700 nye hjem og mer enn 300 000 m² kontorlokaler.


For å avmystifisere kraftproduksjonen er maskinrommet og kontorer supplert med et besøkssenter hvor besøkende kan få en interaktiv læringsopplevelse. Bygningens fotavtrykk gjør den fleksibel i forhold til ny energiteknologi i dens levetid.


Det 49 meter høye tårnet har blitt til et ikonisk blikkfang for porten til halvøya. Kledningen er designet av den britiske kunstneren Conrad Shawcross og består av mange hundre trekantede paneler som brettes og flyter over tårnets overflate for å danne komplekse geometriske mønster som visuelt bryter opp flatene for å skape en ujevn og skulpturert overflate som leker med forsvinningspunkt og perspektiv. Om kvelden sørger en integrert lysdesign for en stadig vekslende serie komposisjoner, belyst fra innsiden av strukturen.

 

Fremtidens skole drives av solen
Copenhagen International School er en ny skolebygning for Copenhagen International School, og den ligger på en prominent tomt i Københavns nye bydel Nordhavn.


Skolen skal koble sammen skolens anlegg med offentligheten i det urbane miljøet, samtidig som det skal gi skolen en åpen atmosfære. Hovedskolebygningen er delt inn i fire mindre tårn, hvert av dem tilpasset behovene til barn i ulike trinn av utviklingen. For eksempel har de yngste elevene ekstra store klasserom: En rekke funksjoner gjøres i og rundt klasserommet, og alle klasserom har egne grøntarealer og områder for drama/forestillinger, gymnastikk og så videre. Tårnene har fra fem til sju etasjer. Alle de fire skoleenhetene er bygd på toppen av en base som inneholder fellesfunksjoner og mer utadvendte aktiviteter, inkludert en foajé, idrettsanlegg, en kantine, bibliotek og fasiliteter for forestillinger. Fellesområdene skal være åpne for både arrangementer i regi av skolen og for lokalsamfunnet. Basen har en felles takterrasse som fungerer som lekeplass for hele skolen og som er et sikkert miljø for spesielt de yngste elevene.


Skolebygningens unike fasade er dekt av 12 000 solcellepaneler, hver av dem individuelt vinklet for å skape en paljettliknende effekt, og disse leverer mer enn halvparten av skolens årlige strømforbruk. Solcellene dekker totalt 6048 kvadratmeter, noe som gjør dette til det største bygningsintegrerte solcelleanlegget i Danmark.

 

WAN AWARDS 2017
Copenhagen International School
Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter