Najaden 1. C.F. Møller

Najaden 1

Najaden is a new residential neighbourhood in Lund that takes advantage of the proximity of the lake and the countryside.
 Najaden 1. C.F. Møller
Facts

Client

Slättö

Address

Lund, Sweden

Size

8100 m²

Year

2017-

Architect

C.F. Møller Architects

Landscape

C.F. Møller Landscape

Awards
Awards
  • 1:a pris, markanvisningstävling. 2017

The open structure of the quarter amplifies the links to the cultural landscape and the site’s urban qualities. The buildings are proposed to have solid brick facades with an inner structure of solid wood. Wood is an excellent material for innovative residential construction as it is a sustainable, ecofriendly material.

All of the houses will have elevated ground floors with business premises, combined business and residential premises and entrances to homes. In the southwestern corner of the quarter, a restaurant is planned and will be a natural meeting place for residents and visitors, directly connected to the plaza and park. The biotope roof and ample green areas make it possible to promote biological diversity by providing a habitat for insects, pollination and birds, while also naturally delaying stormwater. The planned green spaces with site-specific vegetation can also stimulate social interaction. The residential area will have three greenhouses where residents can grow produce and interact socially.

Read more

More projects - Residential/Landscape

Show more projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.