Glostrup Storcenter. C.F. Møller. Photo: Steen & Strøm

Glostrup Storcenter

Renovation and extension of the shopping centre in Glostrup built in the 1970s.
 Glostrup Storcenter. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
Facts

Client

Danica Butikscenter A/S
Steen & Strøm Danmark A/S

Address

Glostrup, Denmark

Size

4900 m² (new building) added to the existing 37.000 m²

Year

2007-2010

Construction

Hoffmann A/S

Engineering

Moe & Brødsgaard

Architect

C.F. Møller Architects

Landscape

C.F. Møller Landscape

A whole new identity for Glostrup Shopping Centre, built in the 1970s: the goal has been to renovate and extend the centre. The facade now forms a sculptural landmark for the centre, with new iconic entrance areas in organic forms and a facade cladding made up of lateral strips of bright polycarbonate panels, of varying transparency. The transparency of the facade is balanced to match the underlying functions, e.g. a café. In the evenings the facade is back-lit by LED lamps, by which the shopping centre makes a distinctive impression in the darkness. Internally, work has been done during the renovations to create a bright, welcoming impression, for example by raising the roof to double-storey height above the central thoroughfare, and by establishing new extensive skylights.

Read more

More projects - Commercial/Retail/Landscape

Show more projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.