HAB Varbergparken block 15. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

HAB Varbergparken block 15

Block 15 of the social housing estate Varbergparken is being converted to a more energy efficient residential building.
 HAB Varbergparken block 15. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Facts

Client

HAB (Haderslev Andelsboligforening)

Address

Haderslev, Denmark

Size

3900 m² (36 living units)

Year

2008-2013

Competition

1st prize in competition. 2008

Engineering

Hundsbæk & Henriksen A/S

Architect

C.F. Møller Architects

Landscape

C.F. Møller Landscape

Awards
Awards
  • 1st prize in competition. 2008

Block 15 is orientated facing primarily north and south, and the renovation takes advantage of the solar potential. The north-facing facades will contain relatively small window openings, whereas the south facade will be mostly glazed and fitted with new decks which also provide shading in the hotter months. The added decks are part of a free standing construction, avoiding any cold-bridging between new and old. Every housing unit will be fitted with a local ventilation unit, allowing the total energy-performance to be close to the passive-house standards.

The renovation is part of a large scale re-generation of the social housing estate based on C.F. Møller Architects masterplan.

Read more
Show more projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.