Christiansholm Masterplan, Papirøya. C.F. Møller

Christiansholm Masterplan, Papirøya

Christiansholm, som også kalles Papirøen, ligger i Københavns havneinnløp. I dag er den full av egne initiativ og kreative virksomheter i de tidligere industrihallene. Papirøens livlige og imøtekommende atmosfære skal være drivkraften for byens nye øy, som i form av boliger, næringsvirksomhet og kulturtilbud skal skape et mangfoldig byliv på øyen.
 Christiansholm Masterplan, Papirøya. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Udviklingsselskabet By & Havn I/S

Adresse

København, Danmark

Omfang

45 000 m²

År

2015-2016, konkurranse

Ingeniør

Sweco

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med Tredje Natur

Landskap

C.F. Møller Architects i samarbeid med Tredje Natur

Andre samarbeidspartnere

Rekommanderet

Premiering
Premiering
  • 2. premie i internasjonal arkitektkonkurranse. 2016

Blant øyens mange fordeler er kontakten til vannet, utsikten til byen og Christianhavns kanal samt møtet med de vakre historiske arsenalbygningene på Kuglegaarden. For å bevare disse kvalitetene og sikre at øyens boliger får mest mulig dagslys og utsikt til vannet, vil bebyggelsen ligge langs kanten av øyen. Bebyggelsen har en levende og dynamisk fremtoning med varierte tilbaketrekninger og høyder.

I første etasje vil det være næringsvirksomhet og forskjellige kulturtilbud. Kulturtilbudene skal finne sted i seks nye, åpne haller: verkstedhallen, mathallen, båthallen, studiohallen, utstillingshallen og svømmehallen. Mange av søylene i dagens industribygninger brukes på nytt i hallene for å fremheve øyens historiske transformasjoner.

For å sikre øyens boliger privatliv og intimitet, plasseres de i andre etasje. Boligene har forskjellige størrelser og karakter for å sikre en allsidig sammensetning av beboere. På taket av kulturhallene vil det etableres takhager til felles bruk for beboerne i området.

Bebyggelsen innrammer midten av øyen og gir rom for et grønt og frodig gårdsrom. Mellom bebyggelsen og havnekanten blir det etablert en promenade med forskjellige plasser som gir øyens beboere og gjester muligheten til å komme tettere på vannet. Gjennom passasjer og de åpne og transparente fasadene i førsteetasjen skapes det åpninger og utsikt fra promenaden og inn i det grønne gårdsrommet.

Les mer

Flere prosjekter | Planlegging

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.