Ellingsrudhjemmet. C.F. Møller

Ellingsrudhjemmet

Sykehjem nær fjell og skog med vekt på lys og store uteområder. Tanken bak sykehjemmet har vært å gjøre et stort bygg oversiktlig og begripelig – både utenfra og innvendig.
 Ellingsrudhjemmet. C.F. Møller. Photo: Nils Petter Dale
Fakta

Byggherre

OPS (Offentlig/privat samarbeid) mellom Oslo kommune og Backe Prosjekt AS (Entreprenør)

Adresse

Oslo, Norge

Omfang

15500 m², 146 plasser

År

2013-2017

Entreprenør

AS Ing. Gunnar M. Backe

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

COWI

Premiering
Premiering
  • 1. premie i OPS konkurranse. 2013

Til totalt 146 beboere bygges i umiddelbar nærhet av fjell og skog på en lett skrånende tomt ved naturområdet Ellingsrudåsen. Fra plassen langs fjellet fremstår med en rekke fløyer forskjøvet i forhold til hverandre, med til sammen fem etasjer.

Fløyene med boliger stikker ut fra de øvrige og skaper knekk og spring langs fasaden, noe som bidrar til å nedskalere bygget. Beboerfløyene er kledd med lyst materiale, mens alle offentlige funksjoner er holdt i vekselvis grønne og rødbrune nyanser som en referanse til de skiftende årstidene.

De lyse private boligene har rikelig med dagslys, blant annet fra et glassparti som strekker seg fra gulv til tak.

I de forskjellige etasjene gjør vekslende bruk av farger det enkelt å orientere seg, og langs fasadene ligger store balkonger som gjør at beboerne kan følge årstidene og nyte naturen fra et trygt utsiktspunkt.

Les mer

Flere prosjekter | Omsorgsboliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.