Museet Kystens Arv. C.F. Møller

Museet Kystens Arv

Museet Kystens Arv ligger ved Trondheimsfjorden og er en viktig formidler av kystens tradisjon, historie og utvikling. Museet huser aktiv bygging av tradisjonelle båter og utstillinger om kystkulturen. Konkurranseforslaget bidrar med tre nye bygninger som skal stille ut museets sjeldne båter og skape et samlende uttrykk for det eksisterende anlegget.
 Museet Kystens Arv. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Museene i Sør-Trøndelag (MiST)

Adresse

Trondheim, Norge., Norge

Omfang

1 400 m² (Utstilling 1100 m², magasin 300 m²)

År

2012

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • Konkurranse. 2012

Prosjektet har stor respekt for fortidens båtbyggere, og bygningenes utforming tar derfor utgangspunkt i den gamle fiskebåten fra fjorden. Fasadens svarte lameller minner om båtens tjærebredte ytterside, og bygningenes dype tak minner om formen på et skipsskrog. Samtidig får bygningene et bevegelig og moderne uttrykk ved at fasadens lameller trekkes sammen og løftes ved vinduer og dører.

Gulvet i utstillingsrommene inne følger uteterrenget. På den måten forsterker man forbindelsen mellom ute og inne. Innvendige materialer som oljet tre og rå betong skaper en sterk sanselig opplevelse i samspill med utstillingene og det unike fjordlandskapet.

Les mer

Flere prosjekter | Kultur

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.