Slemmestad. C.F. Møller

Slemmestad

Slemmestad ligger ved Oslofjorden, og bebyggelsen oppstod rundt en sementfabrikk, som senere ble nedlagt. I dag er området en del av Oslos utkant.
 Slemmestad. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Slemmestad Brygge AS

Adresse

Slemmestad, Norge

Omfang

85 ha

År

2012-2015

Konkurranse

1. premie byplankonkurranse. 2012

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

Dronninga Landskap

Andre samarbeidspartnere

Vista Analyse, Asplan Viak

Premiering
Premiering
  • 1. premie byplankonkurranse. 2012

Prosjektet "Fjordbyen Slemmestad" er en visjonsplan som omformer området til en ny, attraktiv fjordby. Planen kombinerer det beste fra to verdener: Blått vann, sol og grønne trær rundt Oslofjorden kombineres med tettheten i en europeisk by. Samtidig iscenesettes stedets spesielle, sammensatte geologi, industrihistorie og identitet.

Slemmestad får havnepromenade, kanaler, beplantede gater og plasser og en blanding av boliger, butikker, kontor, næringsbygg, kultur og offentlige tilbud.

Byplanen forsterker gatesystemet, og dagens sentrum åpnes opp mot fjorden. Bryggetorget blir det nye møtestedet, med spisesteder, fjordhotell, bibliotek og kulturhus. Bøbekken gjenåpnes som et blågrønt fotgjengerstrøk.

Den tidligere fabrikktomten med sine høye siloer bevares i utkanten av en vifteformet byplan med "Slemmestad avenue" som den viktigste aksen. Ytterligere tre hovedgater fra fabrikktomten til sentrum sikrer utsyn og binder sammen naturen bak og industribyggene med sentrum.

Planen inneholder 2400 nye boliger med plass til 4000 nye beboere.

Les mer

Flere prosjekter | Planlegging

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.