Sørumsandbyen. C.F. Møller

Sørumsandbyen

Stasjonsbyen Sørumsand, ca. 30 km utenfor Oslo, ønsker å være en attraktiv forstad for de stadig fler som velger å bosette seg i Norges hovedstad – målet er å vokse fra dagens ca. 3500 innbyggere til omkring dobbelt størrelse i 2040.
 Sørumsandbyen. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Sørum kommune

Adresse

Sørumsand, Norge

Omfang

300 000 m² BRA

År

2013, parallelloppdrag

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

Dronninga landskap AS

Andre samarbeidspartnere

Vista Analyse AS, TØI

Ideen er å utvikle stasjonsbyen, beliggende spredt omkring stasjonen fra 1892, til et tett, urbant forstadsmiljø med et minimum av biltrafikk. Derfor skal byutviklingen skje innenfor gangavstand til sentrum, tilsvarende en radius på 500 m fra jernbanestasjonen:

Sørumsand skal bli mer kompakt– med høyere og tettere hus, plassert omkring en sentral butikkgate, Torggata, og flere attraktive byrom. Da kan innbyggerne stort sett bare gå eller sykle, fordi alle har kort avstand rundt i byen og til stasjonen, med hurtig forbindelse inn til storbyens arbeidsplasser og byliv. Samtidig medfører forslaget minimale inngrep i skog- og jordbrukslandskapet, med Norges lengste elv Glomma; og beboerne kan nyte utsikten over landskapet fra boligene, samtidig som de får vakre rekreasjonsområder med en elvepromenade rett utenfor døren.

Inspirert av den historiske bruken av elven til tømmerfløting er idéen å bygge mange av husene i tre.

Sørumsand skal med andre ord være den urbane, smarte og grønne forstaden i det 21. århundre, og vise en annen vei enn den hvor landskapet gror igjen med ferdighus og bilavhengige kjøpesentre.

Les mer

Flere prosjekter | Planlegging

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.