The Atlantic House. C.F. Møller

The Atlantic House

Familieboligen «The Atlantic House» ligger i en steinet skråning langs en naturskjønn kystrute i Irland. Formen på huset er inspirert av de ujevne og skrå formene i landskapet rundt, og huset er tegnet med tanke på å gi le for husets sørvendte terrasser. Innvendig er rommene organisert etter innfall av morgenlys og panoramautsikt over havet.
 The Atlantic House. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

konfidensiell

Adresse

konfidensiell, Ireland

Omfang

235 m² bolig + 14 m² drivhus

År

2014-2019

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

The Atlantic House er bygget i ett plan og omfatter tre soverom, en åpen kjøkken-/stueløsning og et bibliotek. Integrert under skråtaket er et innvendig solrom som trekker lyset inn i huset og gir utsikt mot sør. Den landskapsbearbeidede hagen utgjør et supplement til det ville, steinete og ujevne bakkelandskapet med utendørs terrasser plassert på et platå mellom forsiden av huset og et fall i det skrånende terrenget.

Et enkelt utvalg av naturlige, lokale materialer av høy kvalitet – blant annet skifer til de enkle skråtakene, hvitkalkede teglmurer og forkullet trekledning – matcher det ville landskapet og kystens skulpturelle, svarte steinformasjoner. Designen sikrer et godt isolert lavenergihus som fylles med naturlig lys og danner en nær forbindelse med omgivelsene rundt.

Les mer

Flere prosjekter | Villaer

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.