Aalborg Havnefront II. C.F. Møller. Photo: Jørgen True

Aalborg Havnefront II

Masterplanen for andre etappe av Aalborg Havnefront bygger på prinsippene fra første etappe, med promenaden som samlende element. Den er dessuten inspirert av klippenes møte med den flate stranden.
 Aalborg Havnefront II. C.F. Møller. Photo: Jørgen True
Fakta

Byggherre

Aalborg Kommune

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

50000 m²

År

2012-2015

Konkurranse

1. premie i internasjonal konkurranse. 2012

Ingeniør

Totalrådgiver: COWI

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

ÅF Lighting

Premiering
Premiering
  • City.People.Light Award. 2016
  • Aalborg kommunes arkitekturpris. 2016
  • 1. premie i internasjonal konkurranse. 2012

Forslagets ledetråd er en sammenhengende bysokkelsom danner en hevet base som samler områdets markante, frittstående bygninger. I dette selskapet fremheves plassen rundt Musikkens Hus av en selvstendig, rektangulær sokkel.

Bysokkelen fungerer som høyvannsikring, og innskårne fliker i sokkelen skaper en rekke plasser med varierende funksjoner, beskyttet mot vind fra bysokkelen sider, som er utformet som trapper og sittetrinn.

De store plassene er integrert i promenadearrangementet og fremstår som frodige, grønne rom med tette lunder av trær.

I kontrast til de fornemme materialene i sokkelen rundt Musikkens Hus er områdets øvrige belegning rå og enkel med asfalt, plasstøpt betong og tre, akkurat som i første etappe av Aalborg Havnefront.

Les mer

Flere prosjekter | Landskap

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.