Aalborghus Slot. C.F. Møller

Aalborghus Slot

Visjonsplan for fremtidig utvikling og utbygging av Aalborghus slott forvandler det historiske området i Aalborg Midtby til en ny, åpen og aktiv bydel som kan formidle byens historie og knytte havnefronten og midtbyen tettere sammen.
 Aalborghus Slot. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen

Adresse

Aalborg, Danmark

År

2019

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Aalborghus slott er en historisk bygning med unik beliggenhet midt i Aalborg by og langs havnefronten. Her ligger det som en grønn oase midt i byens kjas og mas. Slottets gårdsplass, slottsparken, havnefronten og en port som åpner seg mot Nytorv, knyttes sammen av en hovedakse.

Forbindelsen er en kunnskapsakse der man kan få mer informasjon om Aalborgs historie, for eksempel ved å besøke Nordjyllands historiske museum og deler av Aalborg statsarkiv, som holder til i de eksisterende slottsbygningene, samt ny bebyggelse som plasseres under bakken, i randbebyggelsen og som forlengelse av den østre fløyen. Den grønne parken som omkranser slottet, gir god plass til opplevelser og aktiviteter eller større forsamlinger som markedsdager, utendørs kino og storskjerm med landslagskamper.

Identifiserbar medspiller

Kanten av parken utgjøres av en randbebyggelse som åpner seg mot parken med butikker, verksteder, aktive arbeidsplasser, kunstgallerier, offentlige friluftsutstillinger og åpne boligfasader. Overgangen fra havnefronten til slottet markeres tydelig i bybildet. Det gjøres ved å lage en markering i underlaget over gaten, slik at både bilister og gående blir oppmerksomme på forbindelsen. Overgangen kan utføres i cortenstål, som viderefører havnefrontens materialer mot slottet, parken og overgangen fra Nytorv. På den måten blir Aalborghus slott en aktiv og identifiserbar medspiller i bylivet.

Les mer

Flere prosjekter | Planlegging

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.