Arkæologisk museum i Bari. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

Arkæologisk museum i Bari

Den godt besøkte gamle turistbyen Bari skal få nytt arkeologisk museum. Planen er å restaurere, renovere og bygge på en rekke eksisterende bygninger: Et fredet kloster, Santa Scolastica-kirken samt en arkeologisk park.
 Arkæologisk museum i Bari. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Provincia di Bari

Adresse

Bari, Italien

Omfang

3 000 m2 ombygning og 5000 m2 utbygning

År

2007

Ingeniør

Meneghella e Di Tria Ingeniører

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med Arkitekt Lucia Di Noto, Rom og professor og dekan for fakultetet for litteratur og filosofi ved Seconda Università di Napoli Stefania Gigli

Andre samarbeidspartnere

Arkitekt Massimo Uriati, Thora Fisker

Premiering
Premiering
  • 4. premie i internasjonal arkitektkonkurranse. 2007

For å samle de egenartede, gamle bygningene foreslår prosjektforslaget et nytt tårn som har til formål å tilføre museet en egen, ny identitet. Av samme grunn blir en tidligere gård dekket med glass og forvandlet til en foajé som samler bebyggelsen til en helhet..

Prosjektet foreslår også en promenade som snor seg mellom hagen med oppstartede, eksisterende arkeologiske utgravinger, forbi museet og blant annet opp i tårnet slik at ikke bare museets besøkende, men også byens borgere på vei gjennom byen får historien formidlet.

De nye bygningene har en moderne geometri, men materialet er naturstein fra Bari. Den føyer seg naturlig inn i det opprinnelige. Relieffmønsteret i fasadene tilfører nybygget identitet og skaper samtidig en avdempet belysning innendørs som passer til atmosfæren i et arkeologisk museum.

Les mer

Flere prosjekter | Kultur

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.