DSB-arealene. C.F. Møller

DSB-arealene

Helhetsplanen for forvandling av DSB-arealene og rutebilstasjonsområdet ved Ny Banegårdsgade i Aarhus tar utgangspunkt i det stasjonsnære områdets eksepsjonelle potensial for en tett, levende og bærekraftig byutvikling.
 DSB-arealene. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

DSB Ejendomsudvikling A/S, Steen & Strøm A/S, Aarhus Kommune

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

5 ha / ca. 80.000 m² etasjeareal

År

2011-2012 - parallelloppdrag

Ingeniør

COWI

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

ÅF Lighting, EPINION, Antropolog Mark Vacher fra Københavns Universitet

Målet er en blandet bydel som ikke bare dekker behovet for ny gang- og sykkelforbindelse til Aarhus' omdannede havnefront, ny bussterminal ovenfor baneområdet langs stasjonshallen, en større utvidelse av kjøpesenteret Bruun's Galleri og innpassing av et stort antall sykkel- og bilparkeringsplasser, men som også i seg selv bidrar med nye forbindelser og sammenhenger i byen.

Ved å trekke inn eksisterende bygninger som innendørs byrom og delvis legge om Ny Banegårdsgade slik at retningen mot havnen fremheves, skapes det et sted hvor både passerende og faste brukere kan oppholde seg. En ny holdeplass for lettbanen midt i den sentrale bydelen gir ytterligere liv til området. Byrommene utformes som en blanding av plasser og parker, med vekt på å sikre lokal avledning av regnvann og urbane biotoper. Bebyggelsesstrukturen gir stor frihet i utviklingen, samtidig som den forener de beste egenskapene fra henholdsvis den omkringliggende byens tette karréstruktur og havneområdenes større frittstående volumer.

Les mer

Flere prosjekter | Planlegging

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.