Globen Gardens. C.F. Møller

Globen Gardens

I dette forslaget forvandles Globen-området i Stockholm til en tydelig destinasjon og et levende grønt byområde.
 Globen Gardens. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Veidekke

Adresse

Stockholm, Sverige

Omfang

115 000 m²

År

2017, konkurranse

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Luxigon

Gjennom en tett forbindelse mellom arkitektur, landskap, by og livsstil skal Globen Gardens bli en del av visjonen om et mer funksjonelt og moderne Globen-område. Forslaget skaper et sted der et bærekraftig og grønt bymiljø kobles sammen med omkringliggende bydeler. Globen Gardens er en bydel bygd i tre – en moderne treby. Strukturen er bygd opp som en lamellstruktur som kompletteres av høye hus. Disse har forskjellig høyde for å gi dynamikk og tilføre dagslys og en følelse av luftighet.

Nye samfunn skapes

Målet for området er å skape et levende og grønt distrikt. Globen Gardens lever side om side med et urbant og levende byrom, tilpasset for store arrangementer for hele Stockholm-regionen. Når man bor i Globen Gardens, bor man tett på naturen, men midt i det pulserende gatelivet. Man bor også i en bydel der forskjellige mennesker og flere generasjoner møtes, og der nye samfunn skapes. En masterplan som forener byliv med natur, det private med det felles, puls med ro og trekonstruksjon med høye leilighetsbygg.

Forslaget består av to grunnleggende hovedelementer. Et nytt byrom, Globentorget, og et nytt sammenhengende byområde, Globen Gardens. Torget er områdets urbane aktivitetslunge, skapt som et stort og sammenhengende byrom med plass til både arrangementer og hverdagsaktiviteter. Det nye byområdet utformes som et identitetsskapende og unikt byutviklingsområde med gårdsplasser og lokale parker, alle med sin egen identitet.

Les mer

Flere prosjekter | Planlegging

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.