Hangar - Aalborg Lufthavn. C.F. Møller. Photo: Martin Schubert

Hangar - Aalborg Lufthavn

Ny hangar understreker Aalborg lufthavns ekspansjonsplaner med bedre fasiliteter for medarbeidere og mulighet for å håndtere flere og større fly i en moderne arkitektonisk ramme.
 Hangar - Aalborg Lufthavn. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Fakta

Byggherre

Aalborg Lufthavn

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

3 000 m²

År

2018-2019

Entreprenør

TL Byg

Ingeniør

Niras

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Den nye hangaren ved Aalborg lufthavn er et viktig skritt i lufthavnens fremtidige utviklingsplaner, siden hangarens størrelse gjør lufthavnen mer attraktiv for flyselskaper i fremtiden. De nye reparasjonsfasilitetene gir lufthavnen muligheten til å lagre og vedlikeholde større fly, slik at flere flyselskaper kan ha base ved lufthavnen. Dagens selskaper må fly inn sine egne mekanikere eller fly inn et tomt fly til en lufthavn i nærheten som har bedre fasiliteter når de skal utføre nødvendige reparasjoner og lovpålagte sikkerhetskontroller. Den nye hangaren løser plassmangelen som lufthavnen lider av nå.

Gode fasiliteter for både fly og mekanikere

Det samlede anlegget på drøye 3000 m² rommer en reparasjonshall for alle typer fly opptil Boeing 737 MAX. Hallen inneholder gode fasiliteter for mekanikere og fleksibel lagerplass som kan deles opp for hvert flyselskap, samt egen avlåst oppbevaring for deler som byttes ut. Hangarens fasader er kledd med svarte profilplater som sørger for at den passer diskret inn sammen med de andre hangarene og de mindre bygningene ved lufthavnen. Fasaden mot sør har en vakker profil som rammer inn en 40 m lang port der flyene føres inn. Serviceområdene og lagerfasilitetene er utformet slik at de fremstår som et lite tilbygg på siden av hangaren, som fremstår som en robust og markant figur. Hangaren er plassert slik at det kan bygges tre tilsvarende hangarer i fremtiden.

Les mer

Flere prosjekter | Infrastruktur

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.